2022 Yılı SGK İlaç Temin ve Tıbbi Malzeme Sözleşmeleri Hakkında

2022 Yılı SGK ve Tıbbi Malzeme Sözleşmelerinin yenilenmesi işlemi, odamız tarafından tüm meslektaşlarımızın eczanelerinde yapılacak şekilde planlanmıştır.

19 Nisan 2022 Salı gününe kadar ÜYE GİRİŞ PORTALISGK Sözleşmesi“ butonu üzerinden ödeme işlemini gerçekleştiren meslektaşlarımıza sözleşmeleri 18 Nisan 2022 tarihinden itibaren odamız tarafından ulaştırılacaktır. 19 Nisan 2022 Salı gününden sonra sözleşme talebinde bulunan meslektaşlarımızın sözleşme formlarını Perge şubemizden almaları gerekmektedir.

Sözleşme ödemeleri üye giriş paneli üzerinden yapılacaktır. Şubeler üzerinden manuel sözleşme satışı yapılmayacaktır.

Sözleşme temini için tıklayınız.

SGK Sözleşmesi” butonuna tıklandığında EBS (Eczacı Bilgi Sistemi)'ne işlemiş olduğunuz 2020 yılı hasılat tutarı görünecektir. Hasılat tutarında bir hata olması halinde ”Hasılat Güncelle“ butonu üzerinden interaktif vergi dairesinden alınan Ek-5 pdf dosyasının sisteme yüklenerek hasılatın düzeltilmesi gerekmektedir. Hasılat tutarına göre üyelerimizin alması gereken sözleşme bedeli ve varsa aidat borçları da aynı ekranda görüntülenecektir. Aidat ve sözleşme ödemeleri tek ekran üzerinden tahsil edilecektir. Aynı ekran üzerinden 2022 Yılı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi temin etmek isteyen meslektaşlarımız 2022 Yılı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi istiyorum kutucuğunu tıklamaları gerekmektedir.

Sözleşme üzerinde gerekli alanların doldurulması ve imzaların eksiksiz atılması önemlidir. Sözleşmelerinizi doldururken aşağıda yer alan örneklerden yararlanabilirsiniz.

Sözleşmelerin geri toplama takvimi ayrıca duyurulacaktır.

Hasılata Göre Kademe ve SGK Sözleşme Ücretleri

2022 YILI SGK SÖZLEŞME YENİLEMESİ YAPACAKLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Adres değişikliği olması halinde ruhsat fotokopisi

2- Bölge Eczacı Odasından onaylı sözleşme metni.(Sözleşme örneği için tıklayınız)

3- 2020 yılı satış hasılatını gösteren Ek-5 Formu(ıslak imzalı) veya İnteraktif vergi dairesinden alınan hasılat formu

4- Eczacı Odasından alınan yeni tarihli "Sözleşmeye engel yoktur" belgesi.(eczacı odası tarafından eklenecektir)

5- Dilekçe(Dilekçe için tıklayınız)

6- Adli sicil kaydı. (e-devlet üzerinden alınabilir)

7- Örnekleme metodu ile inceleme istenmemesi halinde bunu belirten dilekçe(Dilekçe örneği için tıklayınız)

2022 YILI TIBBİ MALZEME SÖZLEŞME YENİLEMESİ YAPACAKLAR İÇİN

1- Sözleşme başvuru formu (Bu sözleşmenin ekinde yer alan Ek-6/2 formunun doldurulması gerekmektedir.)

2- Eczane tarafından imzalanmış sözleşme formunun 5. sayfası Ek-6/3'te yer alan taahhütnamenin doldurulması gerekmektedir.

3- Medikal malzeme sözleşmesi ücretsiz olarak temin edilmektedir.(Sözleşme örneği için tıklayınız)

NOT:

1-Sözleşmesini ihtiyati tedbir kararı ile yenileyecek olan meslektaşlarımızın ilgili mahkeme kararlarını eczanelerinde hazır bulundurmaları gerekmektedir.

2-Odamız aracılığı ile sözleşmesini yenileyemeyen meslektaşlarımız, 29 Nisan 2022 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na bireysel olarak müracaatta bulunarak sözleşmelerini yenileyebileceklerdir.

3-İlk kez sözleşme imzalayacak olan eczacıların protokolün 7.12. maddesindeki evraklarla Kuruma bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir.

SGK Sözleşmelerini talep eden eczanelerimizin 21 Nisan 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar SGK sözleşmeleri eczanelerine teslim edilmiş olacaktır. Teslim edilmiş sözleşmelerin eczanelerden toplanma takvimi aşağıdaki gibidir. Meslektaşlarımızın sözleşme ve eki belgeleri hazır bulundurmaları önemlidir.

İlçeler için Sözleşme Toplama Takvimi;

22 Nisan 2022 Cuma – Kumluca-Demre

25 Nisan 2022 Pazartesi – Korkuteli-Elmalı-Finike

26 Nisan 2022 Salı – Kemer-Kaş

Merkez için Sözleşmelerin Toplanma Takvimi

21.04.2022 Perşembe gününden itibaren toplanmaya başlayacaktır.

Makale Tarihi: 18.04.2022