2023 Yılı Hassas Terazi ve Gram Takımları Kalibrasyon ve Belgelendirme İşlemleri

Bilindiği üzere İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından eczanelerimizde yapılan rutin denetimlerde, terazilerin ve kütle setlerinin muayene ve kalibrasyon işlemlerinin de tamamlanmış olması; yeni temin edilmiş ise ilgili faturaların ibraz edilmesi; mevcutta bulunanlar için ise muayene ve/veya kalibrasyon evraklarının bulundurulması talep edilmektedir.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere idari para cezası verileceği belirlenmiş olduğundan, meslektaşlarımızın konu hakkında azami dikkat göstermesi önemlidir.

*Eczanelerde majistral ilaç yapımında kullanılan 2. Sınıf Otomatik Olmayan Tartı Aletlerinin periyodik muayeneleri ve belgelendirme işlemleri Antalya ili için yetkili firma olan Özmen Kalibrasyon tarafından yapılacaktır.

HASSAS TERAZİ (TARTI ALETLERİ) MUAYENE VE BELGELENDİRME İŞLEMLERİ

Eczanelerimizde kullandığımız 2023 yılı içinde muayene süresi dolan veya dolacak tüm tartı aletleri için 3516 Sayılı Kanun gereği Şubat ayı sonuna kadar tartı aletleri beyanı başvurusu yapılması gerekmektedir. Özmen Kalibrasyon tarafından Eczanelerimiz 2023 Şubat ayı sonuna kadar ziyaret edilecektir. Kalibrasyon süresi dolan eczanelerin Beyannamesi Özmen Kalibrasyon tarafından eczanede doldurulup teslim alınacaktır. (Başvuru bu şekilde yapılmış olacaktır)

2.Sınıf otomatik olmayan Tartı Aletlerinin Periyodik muayene ve belgelendirme işlemleri için muayene ve damgalama ücreti 29.12.2022 tarihli resmi gazetede KDV dahil 295,00 TL olarak yayınlanmıştır. Bu bedel yapılan işlem esnasında Özmen Kalibrasyon yetkililerince eczanede (NAKİT) tahsil edilecek ve faturası eczanelerimize teslim edilecektir.(bu işlem için eczacı odası yada bankaya herhangi bir ücret yatırılmayacaktır.)

Terazilerin kalibrasyonu beyannameler toplandıktan sonraki oluşturulacak takvime göre Özmen Kalibrasyon tarafından eczanelerinizde yapılacaktır.

NOT-1: 2022 yılı ve sonrası hassas terazi alan veya 2022 yılında kalibrasyon yaptıran meslektaşlarımızın bu yıl için kalibrasyon işlemi yaptırmalarına gerek yoktur. (Kalibrasyon işlemleri 2 yılda bir yapılmaktadır. Lütfen hassas terazinizin kalibrasyon tarihlerini kontrol ediniz.)

GRAM TAKIMLARI (KÜTLE SETLERİ) MUAYENE VE DAMGALAMA İŞLEMLERİ

Gram takımlarının Kalibrasyon ve damgalama işlemleri TSE Laboratuvarlarında yapılmaktadır.

Muayene başvuruları, 28.02.2023 tarihi saat 17.00'a kadar Türk Standartları Enstitüsü (TSE) https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden yapılması gerekmektedir.

Gram takımı başvuru kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Ölçü Ve Tartı aletleri Ücret Tarifesi İçin Tıklayınız

Not: TSE'ye Gram takımı (kütle seti) muayene başvurusu yapacak meslektaşlarımızın başvuru yapmadan önce mutlaka odaya bilgi vermeleri gerekmektedir. (Süresi geçmiş kütle setlerinin başvurusu yapılması durumunda TSE tarafından cezai işlem uygulanmaktadır.)

Makale Tarihi: 12.01.2023
Görüntülenme: 17356