2024 Yılı SGK İlaç Temin Sözleşmesi Yenileme İşlemleri Hakkında

2024 Yılı SGK ve Tıbbi Malzeme Sözleşmeleri odamıza gelmiştir. Odamız aracılığı ile sözleşme yenileme son tarihi 30 Nisan 2024 tür. Sözleşme kademeleri ve tutarları eczanenin 2022 Yılı Satış Hasılatına göre belirlenmektedir. (Lütfen 2022 Yılı Satış Hasılatı belgenizi hazır bulundurunuz.)

Sözleşme ödeme ve talep işlemleri sadece 'Oda Üye Giriş Portalı' üzerinden yapılacaktır. Şubeler üzerinden manuel sözleşme satışı yapılmayacaktır. Ödeme işlemini gerçekleştiren eczanelerimiz sözleşmelerini alarak yada şubelerimize bizzat gelerek imzalama işlemlerini tamamlayabilirler.

**Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı'nda faaliyet gösteren meslektaşlarımızın 22 Nisan 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar odamız ÜYE GİRİŞ PORTALI üzerinden ödeme işlemini gerçekleştirmeleri halinde sözleşmeleri 24 Nisan 2024 tarihinden itibaren odamız tarafından eczanelerine ulaştırılacaktır. 22 Nisan 2024 tarihinden sonra Oda Üye Portalı üzerinden ödeme yapan meslektaşlarımız sözleşme formlarını Perge ve Meltem şubelerimizden almaları yada şubelerimize bizzat gelerek yapmaları gerekmektedir.

Sözleşme Talep Oluşturma Adımları

Üye girişi yapıldıktan sonra sol menüden “SGK Sözleşmesi” butonu tıklanır. Ekranda Hasılat Girişi butonu görünecektir. Butonu tıklayınca açılan sayfaya interaktif vergi dairesi üzerinden alınan 2022 yılı Satış Hasılatını gösterir pdf belgeyi yüklemeniz gerekmektedir. Hasılat tutarına göre üyelerimizin alması gereken sözleşme kademe bedeli ve varsa aidat borçları da aynı ekranda görüntülenecektir. Aidat ve sözleşme ödemeleri tek ekran üzerinden tahsil edilecektir.

Sözleşme temini için tıklayınız.

Hasılata Göre Kademe ve SGK Sözleşme Ücretleri

2024 YILI SGK SÖZLEŞME YENİLEMESİ YAPACAKLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Bölge Eczacı Odasından onaylı sözleşme metni.(Sözleşme örneği için tıklayınız)

2- 2022 yılı satış hasılatını gösteren Ek-5 Formu (İnteraktif vergi dairesinden alınan)

3- Eczacı Odasından alınan yeni tarihli "Sözleşmeye engel yoktur" belgesi.(eczacı odası tarafından eklenecektir)

4- Dilekçe(Dilekçe için tıklayınız)

5- Adli sicil kaydı. (e-devlet üzerinden alınabilir)

6- Örnekleme metodu ile inceleme istenmemesi halinde bunu belirten dilekçe(Dilekçe örneği için tıklayınız)

TIBBİ MALZEME SÖZLEŞMESİ

Önceki yıllardan Tıbbi Malzeme Sözleşmesi yapan eczanelerin tekrar sözleşme imzalamalarına gerek yoktur. Eski sözleşmeleri geçerlidir.)

İlk defa Tıbbi Malzeme Sözleşmesi yapmak isteyen meslektaşlarımız şubelerimizden talepte bulunabilirler.

NOT:

1-Sözleşmesini ihtiyati tedbir kararı ile yenileyecek olan meslektaşlarımızın ilgili mahkeme kararlarını sözleşme evrakları içerisine eklemeleri gerekmektedir.

2-Odamız aracılığı ile sözleşme yenileme son tarihi 30 Nisan 2024 tür. Odamız aracılığı ile sözlemesini yenileyemeyen meslektaşlarımız, 3 Mayıs 2024 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na bireysel olarak müracaatta bulunarak sözleşmelerini yenileyebileceklerdir.

3-İlk kez sözleşme imzalayacak olan eczacıların protokolün 7.12. maddesindeki evraklarla Kuruma bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir.

Makale Tarihi: 19.04.2024
Görüntülenme: 19243