ANTALYA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ODAMIZA GÖNDERİLEN YAZI HK.

Antalya Sosyal Güvenlik  İl Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen 30.03.2010 tarih , 5040211 sayılı yazıya istinaden ;

İl Müdürlüğü tarafından yapılan reçete kontrolleri esnasında özellikle ilaçları alan kişinin adres veya telefon bilgilerinin doğru yazılmadığı veya hiç yazılmadığı , ilaçların kendisi veya birinci derece yakını dışındakiler tarafından alındığında T.C. kimlik numarasının yazılmadığı hususları tespit edildiği tarafımıza bildirilmiştir.

2010 yılı SGK protokolünün 3.3 maddesi gereği eksikliği bulunan reçeteler eczaneye iade  edilecektir.Eksiklikleri tamamlanan reçeteler yeniden kuruma teslim edilecektir.Bu aşamadan sonra reçete arkasındaki imzanın  ve bilgilerin ilacı alan kişiye ait olmadığının tespit edilmesi ve ilk yapılan kontrolde imzanın  ilacı alan kişiye ait olmadığının tespit edilmesi halinde protokolün 6.3.3 maddesi gereği  ilgili reçete bedelleri kurum tarafından ödenmeyecektir.

Meslektaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri  önemle duyurulur.

2010 yılı SGK Protokolünün ilgili maddeleri;

3.2. Reçete muhteviyatı ilaç bedellerinin eczaneye ödenebilmesi için; reçetelerin aşağıdaki özelliklerde olması ve aşağıda belirtilen belgelerin reçete ekinde bulunması şarttır.

3.2.3. Reçetelerin arka yüzünde; ilacı/ilaçları alan kişinin adı, soyadı ve “.... kalem ....

kutu ilacı aldım” ibaresi, hastanın veya birinci derece yakınının telefon numarası ve/veya adresi, imzası, ilacın/ilaçların reçete sahib

Makale Tarihi: 2.04.2010