BASINDA YER ALAN SGK SÖZLEŞMESİNE İLİŞKİN HABERLER HAKKINDA

Dün (01 Ocak 2009 ) çok sayıda televizyon ve internet haber kanalında, Türk Eczacıları Birliği tarafından SGK ilaç alım protokolünün fesih edildiği ve hastalara bugünden  itibaren ücreti karşılığında hizmet verileceği ile ilgili haberler yer almıştır.

Bu haberler bugün yapılacak olan basın toplantısına ilişkin olarak, basın büromuz tarafından yayınlanan davet yazısının, bir haber ajansı tarafından farklı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır.

02 OCAK 2009 tarihi itibariyle üyelerimiz tarafından, SGK kapsamındaki hastalarımızın reçeteleri halen yürürlükte olan, 2008 SGK protokolüne uygun olarak karşılanmaya devam edecektir.

Bundan sonraki süreçte izlenecek yol, bugün saat 11.00 de Türk Eczacıları Birliği Merkez Binasında yapılacak olan basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Tüm üyelerimizin bilgilerine önemle rica ederiz.

Makale Tarihi: 2.01.2009