C-Grubu Reçetelerin Farmainbox Reçete Tevzi Sistemine Kayıt ve Onay İşlemleri Hakkında

Meslektaşlarımızın Dikkatine:

Türk Eczacıları Birliği Farmainbox Reçete Tevzi Sisteminde birtakım düzenlemeler yapılmış olup;

SGK İlaç Alım Protokolü'nün 3.7 maddesi gereği dağıtımı yapılan reçete grupları ile ilgili herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde bilginize sunulmuştur.

1) Tevzi guruplarına ait reçeteleri karşılamadan önce mutlaka kotalarınızın müsait olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. TEB Farmainbox sisteminde yapılan düzenleme ile limit aşımı olan reçeteler eczacı odaları tarafından sisteme girilemeyecektir.

2) Diyaliz merkezlerinden çıkan reçeteler içeriğine bakılmaksızın (reçetede yazan tüm ilaçlar) "ERİTROPOİETİN VE DARBEPOETİN REÇETESİ" grubuna girilecektir. (Periton Diyaliz reçeteleri hariç)

3) 01 Mart 2017 tarihi itibari ile SGK C-Grubu Reçete icmal listesinin son sayfası (özet döküm) onay sırasında eczacı odasına mutlaka getirilecektir. Özet döküm sayfası olmadan onay işlemi yapılmayacaktır.

4) Tevzi reçetelerine ait icmal listeleri Farmainbox oda panelinden alınamayacağı için, meslektaşlarımızın kendilerine ait Reçete Tevzi ekranlarından İcmal işlemleri-Dönem sonlandırma işlemi yaparak icmal çıktılarını onaya getirmeleri gerekmektedir.

5) Dönem sonlandırma işlemi yapıldıktan sonra, Eczane tarafından reçete üzerinde ekleme, silme gibi işlemlerin yapılabilmesi için, icmal listesinin oda yönetim paneli üzerinden iptal edilmesi gerekmektedir. Dönem sonlandırma iptal işlemi için meslektaşlarımızca iptal gerekçelerinin belirtildiği ''dönem sonlandırma iptal dilekçesi" verilmesi gerekmektedir. (ek1)

6) Huzurevi reçetelerinde, C-Grubu sıralı dağıtım reçetesi kutucuğunun mutlaka işaretlenmesi gerekmektedir.

7) Yurtdışı Sgk, cezaevi ve diğer reçete gruplarında reçete adedine bakılmaksızın faturası kesilmeyecek olsa bile aynı ay içerisinde Farmainbox Reçete Tevzi Sistemi'ne işlenmesi gerekmektedir. (Sonra girilmek için bırakılan reçeteler fatura son kesim tarihinden sonra sisteme girilememektedir.)

8) Nöbette gelen (eczane kapanış saatinden sonra verilen ve nöbet tarihiyle uyumlu) C grubu reçeteleri için o grubun seçilmiş olma durumu gibi herhangi bir kritere bağlı kalmaksızın kotasından düşülmek şartı ile reçeteler karşılanabilecek ve bu reçeteler için nöbet sonrası eczacı odası bürolarına bilgi verilecektir.

9) Eczacı Odası Bürolarınca dağıtım sistemi gereği gönderilen reçeteler eczane tarafından karşılanmadığı takdirde, eczacı tarafından sırasının atlanması isteğinin belirtildiği dilekçe gönderilecektir. (ek2)

Not:

1-Reçetelerin Medula Provizyon Sistemine girişi yapıldıktan sonra, Reçete Tevzi Sistemine de aynı anda giriş yapılması hataların en aza indirilmesinin sağlanması için önemlidir.

2-Yazılı dilekçe olmadan reçete grupları ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacaktır. (dilekçe örnekleri oda web sayfası formlar bölümünde mevcuttur)

Ek-1: Reçete Tevzi dönem sonlandırma dilekçesi
Ek-2: Reçete Tevzi sıra atlatma dilekçesi