C-Grubu Sıralı Dağıtım Huzurevi ve Çocuk Esirgeme Kurumu Reçeteleri Hakkında

Bilindiği üzere, Antalya Merkezde bulunan Huzurevi-Bakımevi-SHÇEK kurumlarında kalan kişilere ait reçeteler, eczanelere kurum tarafından okunmaktaydı. Eczanelerimiz kotaları tutarınca reçete muhteviyatı ilaçları kendileri kuruma teslim ediyorlardı.

25 Kasım 2019 tarihinden itibaren başlatılmak üzere, oluşan aksaklıkların en aza indirilmesi, hasta mağduriyeti oluşmasının engellenmesi ve eczanelerimizin mesafeden oluşan zaman ve iş gücü kayıplarının önlenmesi için yeni bir dağıtım planlamasının hayata geçirilmesi gerekliliği oluşmuştur.

Yeni dönemde, kurumlar, reçetelerini eczacı odamıza e-mail yoluyla gönderecekler ve eczacı odamız sırası gelen eczanemize yine e-mail yoluyla bildirecektir. Böylelikle defalarca kuruma gitme durumu ve uzun sürelerde kota dolma sorunu ortadan kalkacaktır.

Yeni düzenlemeyle ilgili kurumlarla görüşülmüş, koordinasyon ve ilaç teslim bilgilendirme protokolü kurumlara dağıtılmış ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.(Protokol için tıklayınız.) Hazırlanan protokol yazısında ek dilekçeler bulunmaktadır.

Ekler;

Ek-1: İlaçların eczane tarafından odaya teslim edilirken doldurulması gereken tutanak.(tutanak için tıklayınız)
Ek-2: Oda personeli tarafından ilaçların kuruma teslim edilirken kurum tarafından teslim edilecek tutanak.(tutanak için tıklayınız)
Ek-3a: Hasta isim ve reçete tutarlarının excel listesi halinde işlendiği tutanak.(tutanak için tıklayınız)
Ek-3b: Kasa fişleri zımbalanmış medula dökümleri.(eczane tarafından hazırlanacak)
Ek-3c: Hasta yakını bilgilendirme tutanağı.(tutanak için tıklayınız)

Eczanelerimiz ilgili tutanakları doldurup, taraflarına okunan reçeteleri poşetleyip üzerlerine hasta isimlerini yazacaklar ve hepsini kapalı koli şeklinde eczacı odasına teslim edeceklerdir. Birden fazla kurum reçetesi okunan eczanelerimiz, her kurum için ilaçları ayrı koli yapılacaklardır. Saat 12.00 ye kadar eczanelerimize ulaşan reçeteler için, Perge şubeden 14.00, Meltem şubeden 14.30'da servis hareket edecektir. Saat 12.00 den sonra ulaşan reçeteler yetişirse aynı gün servisine yetişmezse bir sonraki günün servisiyle kuruma ulaştırılacaktır. Servisin saatinde kalkması gerektiği konusunda eczacılarımızın hassas davranması gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine önemle duyurulur.

Makale Tarihi: 23.11.2019