CEZA İNFAZ KURUMLARINDA BULUNAN HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARININ REÇETE İŞLEMLERİ HAKKINDA

Bilindiği üzere TEB ile Adalet Bakanlığı arasında 18.09.2013 tarihinde bir ilaç alım protokolü imzalanmıştır.

Anılan protokolde SUT hükümlerinin geçerli olacağı ve medula provizyon sistemine girilmek suretiyle provizyon alınması gerekliliği ortaya konmuştur.

Odamız yaşanabilecek sıkıntıları ivedi olarak TEB e iletmiş TEB de provizyon işlemleri için Adalet Bakanlığı’na müracaat da bulunmuş ve yazımız ekinde tarafınıza sunulmak üzere uygulanacak işlemleri içeren bilgilendirme yazısı tarafımıza ulaşmıştır.

Buna göre: 01 KASIM 2013 tarihinden itibaren,

1- Eczanelerimize gelen reçeteler medula provizyon sistemine SUT hükümleri doğrultusunda eksiksiz olarak girilecek, bu giriş işlemleri esnasında reçete üzerinde olması gereken doktor bilgisi v.s gibi bilgiler provizyon sistemine reçetenin provizyonunun alınabilmesi için uygun hekim bilgisi ve şartları seçilerek değiştirilecektir. Reçeteler emekli kodu ve yatan hasta sekmesi seçilerek girilecek olup kesinlikle kurum hekimi koduyla girilmeyecektir.

2- Deneme çıktısının  üzerine mutlaka hasta ismi yazılacaktır.

3- Provizyonu alınan reçetelerde bulunan karekodlar Yurtdışı SGK reçetelerinde olduğu gibi sonlandırılacak ve sonlandırma çıktısı reçeteye ilave edilecektir.

4- Reçete bilgileri ayrıca Farmainbox reçete tevzi sistemine işlenecek, 2 nüsha halinde eczacı odasına onaylattırılacak ve fatura paketine 2 nüsha halinde konulacaktır.

5- İl merkezi ve ilçelerimizde reçete kotası 2.500,00 TL olarak uygulanacaktır.

Meslektaşlarımızın dikkatine önemle sunulur.

NOT: Daha önce konu hakkında yapılan odamız duyurusuna ve TEB den gelen yazı için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

01 Kasım 2013 Tarihli Oda duyurumuz

Makale Tarihi: 19.11.2013