CEZA VE İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜKLERİ İLE SÖZLEŞME YENİLEME İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

Bilindiği gibi, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanarak 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren protokol gereğince, tutuklu ve hükümlülerin tedavisi için düzenlenen reçete içeriğinde yer alan ilaçlar, sözleşmeli eczaneler tarafından karşılanmaktadır.

Sözleşmeli eczanelerin, 2010 Yılı için yapacakları sözleşme yenileme işlemleri ile ilgili olarak, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti tarafından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile bir görüşme yapılmış; bu görüşmede, Birliğimiz ile Genel Müdürlük arasında, ilaç alımlarına yönelik yeni bir protokol imzalanmadan, 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe girmiş olan protokolün aynı hükümlerle devam etmesi; sözleşmeli bulunan eczanelerin 2010 Yılı Sözleşme formları ile yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri konusunda mutabakat sağlanmıştır.

Görüşme sonrasında, T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen 16.03.2010 tarih 29712 sayılı yazı ile;

2010 Yılı Sözleşme Formlarının eczanelerce imzalanarak 15.04.2010 Perşembe günü akşamına kadar ceza infaz kurumu müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Ceza ve infaz kurumu müdürlüklerine eczaneler tarafından teslim edilmesi gereken sözleşme formları Birliğimiz tarafından Bölge Eczacı Odaları aracılığıyla tüm üyelerimize ulaştırılacaktır.

Tüm üyelerimizin bilgisine sunarız.

Makale Tarihi: 25.03.2010