ENFEKSİYON HASTALIKLARI UZMANI ONAYI GEREKTİREN REÇETELER HK.

Odamıza Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Hastane Başhekimliği tarafından gönderilen " EHU onayı gerektiren reçeteler "konulu yazı aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır :

T.C.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Hastane Başhekimliği

SAYI   : B.30.2.AKD.0.H1.00.00/APK-93                                      Tarih: 21/04/2010

KONU : EHU onayı gerektiren reçeteler

ANTALYA ECZACI ODASI BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere Mart 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan Medula- Eczane entegrasyonu ile Hekimler tarafından yazılan ilaç ve raporlar sistemden kontrol edilmeye başlanmıştır. Ancak uygulamada yaşanan bazı aksaklıklar hastaların ve kurumların mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır.

Kurumunuz tarafından yaşanan bu sorunlardan biri; 2010 SUT hükümleri Ek-2/A “ Açıklamalar” başlığı altında yer alan 4. maddeye göre EHU onayı gerektiren antibiyotikleri Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı’nın ( EHU )  yazabileceği; EHU’nun olmadığ

Makale Tarihi: 5.05.2010