Farmainbox Reçete Tevzi Sistemi Elektronik Onay İşlemleri Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız,

Yönetim Kurulumuz tarafından Covid-19 ile mücadele sürecimizde siz değerli meslektaşlarımızın iş ve evrak yükünü azaltmak amacıyla Farmainbox onaylarının Elektronik Onay sistemi ile yapılması kararı alınmıştır.

Elektronik Onay Sistemi için ön hazırlıklar tamamlanmış, Türk Eczacıları Birliği farmainbox sisteminin uzaktan onay için uygun hale getirilmesi sağlanmıştır.

Sistemin nasıl işleyeceği aşağıda yazılı ve görsel olarak anlatılmıştır. Eczacılarımız Nisan 2020 döneminden itibaren Elektronik Onay sistemini kullanacaklardır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Farmainbox Elektronik Onay İşlem Basamakları Şu Şekildedir;
(Lütfen işlem sırasına dikkat ediniz.)

1-Eczane, Medula üzerinden C-grubu sıralı dağıtım reçetelerini kontrol ederek sonlandırır. Sonlandırma sonrası Medula Eczane Döküm Sayfası bilgisayara .PDF formatında kaydedilir.

2-Farmainbox Reçete Tevzi ekranına kaydedilen reçeteler icmal sonlandırma işlemi yapılarak Onaya Gönder tuşuna basılır. (Faarmainboxa işlenen reçete sayısı ile sgk medula dökümündeki reçete sayısı eşit olmalıdır.) (FARMAİNBOX ÜZERİNDEN DÖNEM SONLANDIRMA YAPMADAN WEB SİTESİ ÜZERİNDEN SGK DÖKÜM SAYFASINI YÜKLEMEYİNİZ.)

3-Antalya Eczacı Odası web sitesi Üye Girişi bölümünden kullanıcı adı ve şifre ile girilerek Reçete Tevzi onay bölümüne geçilir. Bilgisayarınıza daha önce kaydettiğiniz sgk medula döküm listesi web sitesine yüklenir. Farmainbox verileri ile Sgk medula döküm sayfası verileri sistem tarafından karşılaştırılır. Yapılan kontrol sonrası ödeme sayfası açılır ve kredi kartı ile ödeme işlemi yapılır. (ÖDEME BUTONU AÇILMIYORSA FARMAİNBOX İLE SGK DÖKÜMÜNÜZ ARASINDA UYUMSUZLUK VARDIR. )

4-Eczacı Odası, onay ekranına düşen reçete icmallerini gün içinde onay başvuru sırasına göre elektronik olarak onaylar.

5-Onay alan icmalleriniz Farmainbox>İcmal işlemleri>İcmal raporlama bölümünden elektronik onaylı ve mühürlü yazdırılır ve kuruma fatura ekinde teslim edilir. (ÇIKTILARINIZDA ELEKTRONİK ONAY MÜHÜRÜNÜN MUTLAKA OLMASI GEREKMEKTEDİR. MÜHÜRSÜZ İCMALLER SGK TARAFINDAN KABUL EDİLMEYECEKTİR. YAZICI AYARLARINA DUYURUNUN SONUNDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.)

**Yazıcı ayarları tarifi için tıklayınız.

**Farmainbox eletronik onay üye görsel anlatımı için tıklayınız.

**Eczacı Odası web sitesi üye girişi görsel anlatımı için tıklayınız.

Makale Tarihi: 7.05.2020