Haziran 2018 Dönemi SGK Reçeteleri Fatura Teslim İşlemleri Hakkında

HAZİRAN 2018 DÖNEMİNE AİT SGK FATURA KOLİLERİ 16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ GÜNÜ MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR SGK ANTALYA SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ (TRT GÜLLÜK KAVŞAĞI) 'NE TESLİM EDİLECEKTİR.

SGK FATURA PAKETLEME İŞLEMLERİ:

1) FATURA TESLİMİ SIRASINDA EVRAK KAYITA VERİLECEK DİLEKÇE, FATURA VE DÖKÜM LİSTELERİ (ÖZET BİLGİ SAYFALARI DAHİL) 2 TAKIM OLACAK ŞEKİLDE HAZIRLANACAKTIR. ASIL NÜSHAYI İÇEREN TAKIM ZARF/KOLİ DIŞINA KONULACAKTIR.

2)

A-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.

B-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.

C-GRUBU REÇETELERİ (EK-4): FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLEREK ECZACI ODASINCA ONAYLANAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "C-GRUBU" DİYE YAZILACAKTIR. REÇETE SAYISININ FAZLA OLMASI DURUMUNDA, REÇETELER UYGUN REÇETE KOLİSİNE KONULARAK TESLİM EDİLECEKTİR. (A ve B Grubu reçetelerde olduğu gibi dilekçe, fatura fotokopisi ve döküm listesi koli veya zarf üzerine eklenecektir.)

YURTDIŞI SSK REÇETELERİ (YUPASS NUMARASI İLE PROVİZYON ALINAN ÜLKELER): FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLEREK ECZACI ODASINCA ONAYLANAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA ÜLKE ADI BELİRTİLMEK SURETİYLE "YURTDIŞI SSK" DİYE YAZILACAKTIR. (A ve B Grubu reçetelerde olduğu gibi dilekçe, fatura fotokopisi ve döküm listesi zarf üzerine eklenecektir.)

KAN ÜRÜNÜ REÇETELERİ: FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLEREK ECZACI ODASINCA ONAYLANAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "KAN ÜRÜNÜ" DİYE YAZILACAKTIR. (A ve B Grubu reçetelerde olduğu gibi dilekçe, fatura fotokopisi ve döküm listesi zarf üzerine eklenecektir.)

3) FATURA BAŞLIĞI:
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ANKARA

Vergi Dairesi: Çankaya
Vergi No: 7750409379

SGK dilekçe örneği için tıklayınız.

Fatura örneği için tıklayınız.

NOT: 01.07.2012 tarihinden itibaren geçerli olan SGK ek protokolün 3. maddesine göre;

*E-reçetelere ait herhangi bir reçete çıktısı fatura ekine konmayacaktır (Şeker ölçüm çubukları, iğne ucu ve karekodu bulunmayan ilaçları ihtiva eden e-reçete çıktıları hariç) sadece SGK medula provizyon sisteminden alınmış döküm listesi faturaya ilave edilecektir.

*Protokolün 3.7 maddesi gereği karşılanan reçetelerden e-reçete olanları için ise, fatura ekinde bu reçetelere ilişkin bölge eczacı odasınca onaylanmış farmainbox icmal listesinin eklenmesi yeterlidir.

**Yukarıdaki maddeye göre e-reçete olarak karşılanan kırmızı, yeşil reçeteler ve ilaç izleme formlarının (e-reçetede belirtilmesi kaydıyla) Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmeyecektir.

***Bağkur borcu yoktur ve SSK e-borcu yoktur evrakları dilekçe ekine eklenmeyecektir.

Makale Tarihi: 2.07.2018