Kasım 2017 Dönemi SGK Reçeteleri Fatura Teslim İşlemleri Hakkında

KASIM 2017 DÖNEMİNE AİT SGK FATURA KOLİLERİ 15 ARALIK 2017 CUMA GÜNÜ MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR SGK ANTALYA SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ (TRT GÜLLÜK KAVŞAĞI) 'NE TESLİM EDİLECEKTİR.

****15 OCAK 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLAYAN ELEKTRONİK REÇETE UYGULAMASINDAN DOLAYI FATURA PAKETLERİNDE HİÇ KAĞIT REÇETE OLMAYAN MESLEKTAŞLARIMIZ SADECE DÖKÜM LİSTELERİ VE FATURALARINI HAVALI ZARFA KOYMAK SURETİYLE TESLİM EDEBİLECEKLERDİR.

**** FATURA PAKETİ İÇERİSİNDE EN AZ 1 KAĞIT REÇETESİ OLAN MESLEKTAŞLARIMIZ İSE EN KÜÇÜK KUTU OLAN 1 NOLU KUTUYA EVRAKLARINI KOYMAK ÜZERE TESLİM EDECEKLERDİR.

01.07.2012 tarihinden itibaren geçerli olan SGK ek protokolün 3. maddesine göre;

*E-reçetelere ait herhangi bir reçete çıktısı fatura ekine konmayacaktır (Şeker ölçüm çubukları, iğne ucu ve karekodu bulunmayan ilaçları ihtiva eden e-reçete çıktıları hariç) sadece SGK medula provizyon sisteminden alınmış döküm listesi faturaya ilave edilecektir.

*Protokolün 3.7 maddesi gereği karşılanan reçetelerden e-reçete olanları için ise, fatura ekinde bu reçetelere ilişkin bölge eczacı odasınca onaylanmış farmainbox icmal listesinin eklenmesi yeterlidir.

*Yukarıdaki maddeye göre e-reçete olarak karşılanan kırmızı, yeşil reçeteler ve ilaç izleme formlarının (e-reçetede belirtilmesi kaydıyla) Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmeyecektir.

SGK FATURA PAKETLEME İŞLEMLERİ:

Elektronik reçete uygulamasının başlamasından dolayı elektronik olarak düzenlenmiş reçeteler kuruma teslim edilmeyeceğinden, teslim edilen reçete miktarında azalma olacaktır. A-B gruplarına ait reçeteler uygun REÇETE KOLİSİNE konulacak ve sıra numarası verme işlemi (sadece elektronik olarak düzenlenmemiş manuel reçeteler ve şeker ölçüm çubukları, iğne ucu ve karekodu bulunmayan ilaçları ihtiva eden e-reçetelerin reçete arkası çıktıları hariç) eskiden olduğu gibi devam edecektir.

1-A-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR KOLİYE (KIRMIZI KUTU) KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.

B-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR KOLİYE (KIRMIZI KUTU) KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.

C-GRUBU REÇETELERİ (EK-4): FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLEREK ECZACI ODASINCA ONAYLANAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "C-GRUBU" DİYE YAZILACAKTIR. REÇETE SAYISININFAZLA OLMASI DURUMUNDA, REÇETELER UYGUN REÇETE KOLİSİNE KONULARAK TESLİM EDİLECEKTİR. (A ve B Grubu reçetelerde olduğu gibi dilekçe, fatura fotokopisi ve döküm listesi koli veya zarf üzerine eklenecektir.)

KAN ÜRÜNÜ REÇETELERİ: FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLEREK ECZACI ODASINCA ONAYLANAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "KAN ÜRÜNÜ" DİYE YAZILACAKTIR. (A ve B Grubu reçetelerde olduğu gibi dilekçe, fatura fotokopisi ve döküm listesi zarf üzerine eklenecektir.)

2-DİLEKÇE, FATURA VE DÖKÜM LİSTELERİ (ÖZET BİLGİ SAYFALARI DAHİL) ÜÇER TAKIM (3. TAKIMDAKİ FATURA ECZACI TARAFINDAN ASLI GİBİDİR YAPILARAK DÜZENLENEBİLİR.) OLACAK ŞEKİLDE HAZIRLANACAKTIR. ASIL NÜSHAYI İÇEREN TAKIM KOLİ/ZARF DIŞINA KONULMALIDIR.

3-FATURA BAŞLIĞI:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ANKARA

ŞEKLİNDE OLACAKTIR.

4-FATURALARIN ÜZERINDE BULUNAN VERGI DAIRESI VE VERGI NUMARASI BÖLÜMLERI AŞAĞIDAKI BILGILER ILE DOLDURMASI GEREKMEKTEDIR.
Vergi Dairesi: Çankaya Vergi Dairesi
Vergi No: 7750409379

KOLİ TESLİMİ ESNASINDA EVRAK KAYITA VERİLECEK DİLEKÇE VE EKLERİ:

1-Dilekçe

2-Fatura aslı

3-Döküm listesi (özet bilgi sayfası dahil)

NOT: Bağkur borcu yoktur ve SSK e-borcu yoktur evrakları dilekçe ekine eklenmeyecektir.

SGK dilekçe örneği için tıklayınız.

Fatura örneği için tıklayınız.

Makale Tarihi: 1.12.2017