MAJİSTRAL İLAÇ REÇETELERİ KONUSUNDA ODAMIZA SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NDAN GELEN YAZI HK.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Odamıza ulaştırılan Majistral İlaç Reçeteleri konulu 29.01.2014 Tarih ve 1.552.110 Sayılı Yazı içeriğinde;

İlimizde faaliyette bulunan eczanelerden majistral ilaç karşılanması esnasında, sterilizasyon işlemi gerektirmeyen majistral ilaçların provizyon sistemine kayıt edilmesi sırasında, sterilizasyon butonu aktiflenerek reçete tutarlarının 4,50 TL fazla fatura edilmesi, ayrıca nöbet günü dışında nöbet butonunu aktifleyen eczanelerden majistral ilaçların sisteme yanlış kaydedilmesi sebebi ile oluşan Kurum zararının, reçeteleri Sosyal Güvenlik Kurumuna fatura eden eczacıların Kurum alacağından yasal faizi ile tahsil edileceği belirtilmektedir.

Konu ile ilgili olarak majistral reçete girişlerinde nöbet ve sterilizasyon butonlarının ilgisiz olarak aktifleştirilmemesi ve reçeteler hesaplanırken alkol çevirmelerinin ve ağırlık ölçüleri çevirmelerinin yapılması yaşanması muhtemel mağduriyetleri engelleyecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Makale Tarihi: 12.02.2014