MERHUM MESLEKTAŞIMIZ ECZ. ALİ İHSAN YALÇINKAYA HAKKINDAKİ ZARURİ AÇIKLAMA

Dün  (21.01.2014) akşam saatlerinde hepimizi derinden etkileyen, çok üzücü bir şekilde  meslektaşımız Ali İhsan YALÇINKAYA hayatını kaybetmiştir. Öncelikle merhum meslektaşımıza tekrar Allah tan rahmet diliyor kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileklerimizi yineliyoruz.

Bu kaybın arkasından Antalya Eczacı Odası konuyla alakalı gerekli olan işlemleri yapmış, meslektaşımızın ailesine gereken maddi ve manevi desteği sağlamış ve bundan sonra ki süreçte de üzerine düşen ne varsa yerine getirecektir. Yapılacak yardım kampanyasına da tüm meslektaşlarımızın gerekli desteği vereceğinden  ve meslektaş dayanışmasının en iyi örneklerinden birini vereceğimizden şüphemiz yoktur.

Ancak olayın nasıl vuku bulduğundan başlamak suretiyle merhum meslektaşımızın bazı kişiye özel  saklı kalması gereken  sorunları ve  problemleri de meslektaşımızın vefatından sonra speküle edilmiş bu durum da birçok konunun yanlış anlaşılmasına ve hiç alakalı olmayan ve aynı zamanda aslı olmayan durumlara kadar taşınmıştır.

Meslektaşımızın vefatında günlük eczacılık faaliyetleri ve ilaç dağıtım kanallarına olan borçlarından kaynaklı bir durum söz konusu değildir. Ayrıca merhum meslektaşımızın herhangi bir oda aidat yada yardımlaşma sandığı borcu da bulunmamaktadır. Üstelik Yardımlaşma Sandığından herhangi bir kredi kullanımı da söz konusu değildir. Meslektaşımızın 2008 ve 2009 SGK protokollerinden gelen sözleşme fesihleri bulunmaktadır. Odamız hukuk müşavirleri konuyla alakalı kendisine gerekli yardımları sunmuş olmalarına rağmen merhum meslektaşımız geçtiğimiz sene eczanesini kendi isteği üzerine kapatmıştır.

Adeta  zaruri hale gelen  yeni  yanlış anlaşılmalara ve spekülasyonlara meydan vermemek için acımızı yaşarken böyle bir  açıklama yapmak gereği duyulmuştur.

İlaç ve Eczacılık camiasının bilgilerine sunulur.

ANTALYA ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Makale Tarihi: 22.01.2014