MİTİNG HAKKINDA ODALARA GÖNDERİLEN 02.12.2008 TARİHLİ DUYURU

36.A.00.03869
02.12.2008

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

27-28-29 Kasım 2008 tarihlerinde, tüm eczacı odalarının başkan ve yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen Türk Eczacıları Birliği 36.Dönem Merkez Heyeti 2.Bölgelerarası Toplantısında, eczacılık mesleğinin sorunları ve bu sorunların halk sağlığına olumsuz yansımaları ile ilgili olarak  eylem sürecinin başlatılması kararı alınmıştır.

TEB Merkez Heyeti yapmış olduğu toplantıda öncelikli olarak geniş katılımlı bir miting düzenlenmesini kararlaştırmıştır. Bu doğrultuda, gerekli çalışmalar başlatılarak, TEB Merkez Heyeti’nin çağrısı ile, 10 eczacı odasının (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Samsun, Eskişehir, Diyarbakır, Zonguldak ve Tokat) temsilcilerinden oluşan Miting Komisyonu, 02 Aralık 2008 tarihinde Ankara’da toplanarak mitingin 21 Aralık’ta Ankara’da yapılmasına karar vermiştir.

TEB Merkez Heyeti ve Miting Komisyonu, Miting öncesinde kamuoyunu bilgilendirmek üzere sürdürülecek çalışmaları içeren aşağıdaki eylem takvimini oluşturmuştur;

1) 4 ARALIK 2008 PERŞEMBE
 SAAT: 12.00’DE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ ANKARA ECZACI ODASI’NIN KATILIMIYLA ANKARA’DA,  ECZACI ODALARI KENDİ BÖLGELERİNDE EŞ ZAMANLI OLARAK BASIN AÇIKLAMASI YAPACAKTIR. ( BASIN AÇIKLAMASI METNİ EKLİ DOSYADADIR.)

2) 16 ARALIK 2008 SALI
ANKARA’DA SAĞLIK BAKANLIĞI BİNASI ÖNÜNDE, TEB MERKEZ HEYETİ VE 51 ECZACI ODASI BAŞKANININ  KATILACAĞI BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAKTIR.

3) 19 ARALIK 2008 CUMA
TEB TARAFINDAN TÜM YAYIN ORGANLARINA BASIN BİLDİRİSİ GÖNDERİLECEK VE 3 ULUSAL GAZETEYE İLAN VERİLECEKTİR.

Birliğimiz tarafından, eylem öncesinde tüm eczanelerimizin vitrinlerini kaplamak üzere hazırlanan afişler, eczanelere dağıtılmak üzere en kısa sürede Eczacı Odalarına gönderilecektir.

Miting sırasında kullanılacak malzemeler (önlük, şapka, pankart vb) Birliğimiz tarafından temin edilecektir.

Bu süreçte, Birliğimizin www.recete.org sayfası sürekli güncellenerek bilgilendirme yapılacaktır. Bu nedenle, Eczacı Odalarımızın web sayfamızı düzenli olarak takip etmesi ve kendi web sayfalarında da TEB web sayfasında yer alan bilgiler doğrultusunda güncelleme yapmaları, miting hazırlıklarının tüm üyelere aktarılmasını sağlayacaktır.

Yapılacak olan miting için bir web sayfası hazırlık aşamasında olup, tamamlanmasından itibaren, bölge eczacı odalarına ayrı bir yazı ile duyurulacak ve odaların sayfalarından miting ana sayfasına yönlendirme yapılması sağlanacaktır.

Eczacılık mesleğine gönül vermiş ve mesleğini en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalışan 28.000 üyemiz ile, tek yürek ve tek vücut olacağımıza olan inancımızla, sürdürülecek tüm çalışmalar için hepinize başarılar dileriz.

Saygılarımla,
Ecz.Hilmi ŞENER