Odamız Gezi ve Fotoğrafçılık Kulübü Tarafından Düzenlenen Isparta Kuyucak Köyü LAVANTA Tarlaları Gezisi Hakkında

Odamız Gezi ve Fotoğrafçılık Kulubü tarafından 14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Isparta Kuyucak Köyü LAVANTA TARLALARINA gezi etkinliği düzenlenmiştir. Lavanta tarlalarını gezdikten sonra Salda Gölüne gidilecek olup, Salda Gölünde yüzme ve çamur banyosu yapma şansımız olacaktır. Fotoğraf tutkunları için muhteşem kareler sizleri bekliyor. Fotoğraf çekimleri için lütfen renkli kıyafetler tercih ediniz.

Gezimiz 7 den 77 ye herkesin rahatlıkla katılabileceği bir etkinliktir. Katılmak isteyenlerin 12 Temmuz 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar oda sekretaryalarımıza isim yazdırmaları gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine duyurulur.

Etkinlik Ücreti 50 TL (0-6 yaş ücretsiz kucakta)

Etkinliğe Dahil Olanlar
- Ulaşım
- Kokartlı rehberlik
- Otobüs içi ikram
- Sabah kahvaltı
- Öğlen yemeği (Gözleme +Ayran+Lavanta Çayı)
- Çevre gezileri

Güzeloba Kipa 07:30

Bilgi için: Ecz. Tubay ÖZTÜRK Gsm: 0554 884 22 99

Bilgilendirme;
Lavanta tarlaları denilince akla gelen ilk yer Fransa'nın Provans bölgesi olur. Yalnız Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyü, Provans'ın tahtına aday görülüyor. Isparta daha çok güller diyarı olarak bilinir. Bu bilgi doğru ancak eksik... Isparta aynı zamanda lavanta tarlalarının kalbine yolculuk edebileceğiniz bir cennet. İşte size Türkiye'nin Provans'ı Kuyucak köyü...

Yıllar önce Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyünde kurak, susuz, bir şey ekilmemiş tarlalara boş kalmasın diye ekilen ilk lavanta fideleri bugün, 3 bin hektar alana kadar yayılmış durumda. Türkiye'nin toplam lavanta üretiminin yüzde 93'ü bu bölgeden sağlanıyor. Haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor lavantalar ve temmuz ayında mor lavanta tarlaları arasında mis kokular eşliğinde, görsel bir ziyafet çekmek isteyen misafirlerini bekliyor.

Makale Tarihi: 10.07.2018