SGK PROVİZYON SİSTEMİ KONUSUNDA KURUM'A YAZDIĞIMIZ YAZI HK.

ODAMIZA MESLEKTAŞLARIMIZ TARAFINDAN ULAŞAN YOĞUN ŞİKAYETLER NETİCESİNDE,   ( SGK PROVİZYON SİSTEMİNİN REÇETE KARŞILAMADA ESAS OLMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA )  SGK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAZDIĞIMIZ YAZI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMAKTADIR :

08.04.2009 / 131

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

ANKARA

Son zamanlarda odamıza ulaşan meslektaşlarımızın şikayetlerinden; gelen hastanın reçete bilgilerinin sisteme girilip , provizyon alınıp Kuruma gönderildikten sonra  kesinti yapıldığı bildirilmektedir. Kesinti sebepleri olarak da ( provizyon alınmasına rağmen ) SUT’ta yapılan değişiklik olduğu  bildirilmiştir.

Eczacılar reçete karşılarken provizyon sistemine mi uyacak , yoksa Resmi Gazete’de yayımlanan SUT’taki değişiklikleri mi takip edecektir.

Genel anlayışımız provizyon sisteminin esas olmasıdır. Bu şekilde gerek eczacı gerekse de Kurum gereksiz yere maddi ve manevi anlamda yıpranmaktadır.

Eczacıların reçete karşılarken SGK Provizyon sisteminin esas alınması için gereğini saygılarımla bilgilerinize sunarım.

Makale Tarihi: 9.04.2009