Yurtdışı SSK ve Kan Ürünü Reçeteleri Fatura Düzenleme İşlemleri Hk.

Yurtdışı SSK ve Kan Ürünü Fatura Teslim İşlemlerinde Yapılan Değişiklik Hk.

SGK fatura teslim işlemlerini kolaylaştırmak için her eczaneye sabit bir numara belirlenmiş ve Odamız tarafından bir yıllık olacak şekilde A-B-C grublarına ait etiketler bastırılarak dağıtımı yapılmıştı. SGK tarafından YURTDIŞI SSK ve KAN ÜRÜNÜ fatura zarfları üzerine de etiket yapıştırılması istenmiştir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren Mart 2022 dönemine ait YURTDIŞI SSK ve KAN ÜRÜNÜ reçetelerine ait fatura zarfları A-B-C grubu fatura zarfları gibi etiket yapıştırılarak teslim edilecektir.

***YURTDIŞI ve KAN ÜRÜNÜ reçeteleri aylık düzenli karşılanmadığı için oda tarafından etiket bastırılıp dağıtılmayacaktır. A-B-C gruplarında kullanılan etiketin boş halini kırtasiyelerden alıp kullanabilirsiniz. Etiket rengi BEYAZ olacaktır.

1-A-B-C grubu etiketlerinizde en başta yazan rakamlar eczanenin SGK'daki dolap numarası olup, YURTDIŞI ve KAN ÜRÜNÜ fatura zarflarınızdaki etiketlerede aynı numara mutlaka yazılacaktır. (Sıra numaranızı doğru yazdığınızdan emin olunuz.)

2-Manuel doldurulan Etiketler Zarfın sağ alt köşesine yapıştırılacaktır.

3-Etiket üzerinde yer alan bilgiler dilekçelerin sağ üst köşesine de eklenecektir. Dilekçe örneği Ek-1 de mevcuttur. (Dilekçe örneğini bilgisayarınıza kayıt ederek her ay bu formatı kullanmanız işleyişi kolaylaştırcaktır.) Lütfen dilekçeyi el ile doldurmayınız. Bilgisayarda düzenledikten sonra yazdırınız.

UYARILAR

-Etiket ve Dilekçe üzerine eczane bilgileri, döküm numarası ve dönem bilgisi kesinlikle eksiksiz yazılacaktır.

**SGK DOLAP SIRA NUMARANIZI ETİKET ÜZERİNE MUTLAKA YAZINIZ(sıra numarası aşağıdaki resim üzerinde gösterilmiştir.)

***Etiketlerde bulunan sıra numarası her bir eczaneye özel olup SGK ile birlikte kararlaştırılarak verilmiştir. Etiketlere sıra numaranızı yazmayı unutmayınız.

Etiket yapıştırılmayan ve dilekçe formatı doğru olmayan faturalar kabul edilmeyecektir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

YURTDIŞI dilekçe örneği için tıklayınız.

KAN ÜRÜNÜ
dilekçe örneği için tıklayınız.

A-B-C Grupları dilekçe örneği için tıklayınız.

Ek-2:SGK ya teslim edilmek için hazırlanmış zarf ve dilekçe örneği için tıklayınız.

Makale Tarihi: 31.03.2022