İndosiyanin Yeşili Etkin Maddesini İçeren ICG-Pulsion İsimli Ürün Hakkında

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen ekteki yazı ile;

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun 22.01.2018 tarih ve E.14688 sayılı yazılarında,

Kuruma ulaşan bir şikayet başvurusu çerçevesinde yürütülen incelemeler neticesinde, İndosiyanin Yeşili ( Indocyanine Green) etkin maddesini içeren ve Kurum Yurt Dışı İlaç Listesinde yer alan ICG-Pulsion adlı ürünün Bakanlık tarafından ruhsatlı/izinli olmadığının tespit edildiği,

Bahse konu ilacın ilgili listede sadece toplu teminine izin verilen ilaçlar sınıfında yer alması nedeniyle, temininin hastaneler tarafından Kuruma başvuru yapılarak izin alınması sonrasında Türk Eczacıları Birliği vasıtası ile yapıldığı bu nedenle eczaneler veya başkaca kaynaklar tarafından temininin uygun olmadığı ifade edilmekte olup, netice itibari ile Bakanlık yazısına riayet edilmesi ve elinde ürün bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarının Kuruma gönderilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü'ne tutanak karşılığında bahse konu ürünlerin teslim edilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

Ek dosya için tıklayınız.

Makale Tarihi: 15.02.2018