TİTCK' nın ÜTS Tekil Takip Süreçleri Duyurusu Kapsamında E-İmza Temini

Bilindiği üzere, TİTCK tarafından 15 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan duyuru ile;

Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları ile diğer tıbbi cihazlar için tekil takip işlemlerine başlanacağı, ilan edilen tarihler itibariyle (şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için 01.02.2019 tarihi itibariyle, diğer tıbbi cihazlar için ise 01.03.2019 tarihinde) tekil takibi başlatılan ürünlerin ÜTS üzerinden ürün hareket bildirimlerinin (alma/verme, kullanım vb.) gerçekleştirilmesinin gerektiği belirtilmişti.

Kurum duyurusunda bahsi geçen 30 Nisan 2019 tarihine kadar, tekilleştirilmemiş ürünlerin (üretici/ithalatçı firma ve ecza depoları tarafından verme bildirimleri yapılmamış olan ürünler) karşılanması mevcut işleyiş üzerinden devam edecek olup, bu süre zarfında meslektaşlarımızın ÜTS kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Konuyla ilgili Türk Eczacıları Birliği tarafından Kurumla görüşmeler devam etmektedir.

Belirtilen duyuru kapsamında E-imzası olmayan ve temin etmek isteyen üyelerimizin oda sekretaryamıza müracaat etmeleri önemle duyurulur.

Konuya ilişkin 28.02.2019 tarihli Türk Eczacıları Birliği duyurusu için tıklayınız.

Makale Tarihi: 27.03.2019