Odamıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya göre;

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği İşbirliğinde hazırlanan " Okullar Hayat Olsun " Projesi Uygulama Protokolünün , 13.12.2011 tarihinde imzalandığı ve bu protokol kapsamında uygulamaya konulan " Okullar Hayat Olsun"  projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı'na  bağlı tüm okulların hafta içi çalışma günlerinde eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında, yarıyıl ve yaz tatillerinde olmak üzere dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının , çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer " hayat boyu öğrenme merkezi" olmasının yanı sıra eğlenme ve dinlenme ihtiyaçlarına imkan veren " yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesinin amaçlandığı bildirilmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

Ayrıntılı bilgi için ;