SIRALI DAĞITIM KAPSAMINA EKLENEN REÇETE GRUPLARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU !

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında 19.09.2013 tarihinde imzalanan 2013/1 Ek Protokolü gereğince ;

Ek-4  bölümünün 15. fıkrasında  bulunan sıralı dağıtım sistemine  aşağıdaki etken madde ve ilaç grupları eklenmiştir.

m ) Talasemi endikasyonunda kullanılan ilaçlar ;

- Deferipron  ( Ferriprox tb,şrp)

- Deferasiroks ( Exjade tb )

- Deferoksamin metansulfonat  ( Desferal flk )

n ) TNF- alfa blokörleri olarak kullanılan ilaçlar ;

- Adalimumab ( Humira enj )

- Etanersept ( Enbrel enj,flk )

- Golimumab ( Simponi enj )

- İnfliksimab ( Remicade flk )

o ) Majistral formül  ihtiva eden reçeteler.

Söz konusu maddenin yürürlük tarihi 01.11.2013  olup, kasım ayı reçetelerinin Farmainbox üzerinden reçete tevzi sistemine kaydı yapılacak ancak üst limit uygulaması yapılmayacaktır.Kasım ayı reçetelerinin faturalanma döneminde Farmainbox üzerinden icmal listeleri alınacak ve eczacı odasına  onaylattırılacaktır. Onaysız reçeteler için SGK tarafından  ödeme yapılmayacaktır.

01.12.2013 tarihi itibariyle  bu grup ilaçları ihtiva eden reçeteler (Teb in ekteki 31.10.2013 tarihli yazısında belirtildiği gibi) üst limit prensibi ile karşılanacaktır.

Konuya ilişkin mağduriyet yaşanmaması için meslektaşlarımızın azami dikkat göstermeleri gereği önemle duyurulur.

TEB Duyurusu İçin Tıklayınız..

Makale Tarihi: 11.11.2013