Zorunlu Deprem Sigorta (DASK) birim m2 bedel değişikliği ile ilgili

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde 28.12.2023 ve 32413 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme gereğince, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) bina hasarlarında uygulanan, sigorta bedeline esas metrekare bedeli 01.01.2024 tarihinden geçerli olmak üzere 6.000 TL olarak, ödenecek azami Teminat tutarı ise 1.272.000 TL olarak güncellenmiştir.

Yapılan bu düzenleme meslektaşlarımızın mülk sahibi oldukları ve yürürlükte olan DASK poliçeleri için geçerli olacaktır.

Deprem meydana gelmesi halinde, binalarda oluşan hasarlarda ilk önce DASK POLİÇESİ'nden tazminat ödemesi yapılacağı için yürürlükte olan DASK poliçelerinin güncellenmesi son derece önem taşımaktadır.

Meslektaşlarımıza, Türk Eczacıları Birliği Artı Sigorta tarafından, DASK poliçe güncellenmesi konusunda kısa mesaj gönderilerek bilgi verilecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Ecz.Mustafa Çelebi