2023 Yılı SGK İlaç Temin Sözleşmeleri Hakkında

2023 Yılı SGK ve Tıbbi Malzeme Sözleşmelerinin yenilenmesi işlemi, odamız tarafından tüm meslektaşlarımızın eczanelerinde yapılacak şekilde planlanmıştır. Sözleşme kademeleri 2021 Yılı Satış Hasılatı tutarına göre belirlenecektir. (Lütfen 2021 Yılı Satış Hasılatı belgenizi hazır ediniz.)

5 Haziran 2023 Pazartesi gününe kadar ÜYE GİRİŞ PORTALISGK Sözleşmesi“ butonu üzerinden ödeme işlemini gerçekleştiren meslektaşlarımıza sözleşmeleri 5 Haziran 2023 tarihinden itibaren odamız tarafından ulaştırılacaktır. 5 Haziran 2023 Pazartesi günü mesai saatinden sonra sözleşme talebinde bulunan meslektaşlarımızın sözleşme formlarını Perge ve Meltem şubelerimizden almaları yada şubelerimize bizzat gelerek yapmaları gerekmektedir.

Sözleşme ödemeleri üye giriş paneli üzerinden yapılacaktır. Şubeler üzerinden manuel sözleşme satışı yapılmayacaktır.

Sözleşme temini için tıklayınız.

SGK Sözleşmesi” butonuna tıklandığında Hasılat Girişi butonu görünecektir. Butonu tıklayınca açılan sayfaya interaktif vergi dairesi üzerinden alınan 2021 yılı Satış Hasılatını gösterir pdf belgeyi yüklemeniz gerekmektedir. Hasılat tutarına göre üyelerimizin alması gereken sözleşme kademe bedeli ve varsa aidat borçları da aynı ekranda görüntülenecektir. Aidat ve sözleşme ödemeleri tek ekran üzerinden tahsil edilecektir. Aynı ekran üzerinden ilk defa Tıbbi Malzeme Sözleşmesi yapmak isteyen meslektaşlarımızın Tıbbi Malzeme Sözleşmesi istiyorum kutucuğunu tıklamaları gerekmektedir. (2022 yılından tıbbi malzeme sözleşmesi olan eczanelerin tekrar sözleşme yapmalarına gerek yoktur. Eski sözleşmeleri geçerlidir.)

Sözleşme üzerinde gerekli alanların doldurulması ve imzaların eksiksiz atılması önemlidir. Sözleşmelerinizi doldururken aşağıda yer alan örneklerden yararlanabilirsiniz.

Sözleşmelerin geri toplama takvimi ayrıca duyurulacaktır.

Hasılata Göre Kademe ve SGK Sözleşme Ücretleri

2023 YILI SGK SÖZLEŞME YENİLEMESİ YAPACAKLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

2- Bölge Eczacı Odasından onaylı sözleşme metni.(Sözleşme örneği için tıklayınız)

3- 2021 yılı satış hasılatını gösteren Ek-5 Formu(ıslak imzalı) veya İnteraktif vergi dairesinden alınan hasılat formu

4- Eczacı Odasından alınan yeni tarihli "Sözleşmeye engel yoktur" belgesi.(eczacı odası tarafından eklenecektir)

5- Dilekçe(Dilekçe için tıklayınız)

6- Adli sicil kaydı. (e-devlet üzerinden alınabilir)

7- Örnekleme metodu ile inceleme istenmemesi halinde bunu belirten dilekçe(Dilekçe örneği için tıklayınız)

TIBBİ MALZEME SÖZLEŞMESİ

2022 yılından tıbbi malzeme sözleşmesi yapan eczanelerin tekrar sözleşme imzalamalarına gerek yoktur. Eski sözleşmeleri geçerlidir.)

İlk defa Tıbbi Malzeme Sözleşmesi yapmak isteyen meslektaşlarımızın sözleşme temini sırasında ilgili ekrandan talep etmeleri gerekemektedir.

NOT:

1-Sözleşmesini ihtiyati tedbir kararı ile yenileyecek olan meslektaşlarımızın ilgili mahkeme kararlarını eczanelerinde hazır bulundurmaları gerekmektedir.

2-Odamız aracılığı ile sözleşme yenileme son tarihi 12 Haziran 2023 tür. Odamız aracılığı ile sözlemesini yenileyemeyen meslektaşlarımız, 15 Haziran 2023 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na bireysel olarak müracaatta bulunarak sözleşmelerini yenileyebileceklerdir.

3-İlk kez sözleşme imzalayacak olan eczacıların protokolün 7.12. maddesindeki evraklarla Kuruma bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir.

Makale Tarihi: 1.06.2023
Görüntülenme: 28628