Medula’da Yayımlanan ÜTS Uygulaması Konulu Duyuru Hakkında

Medula'da Yayımlanan ÜTS Uygulaması Konulu Duyuru Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Medula Eczane Provizyon Sisteminde bugün (11.07.2019) “ÜTS Uygulaması Hk.” başlıklı bir duyuru yayımlanmış olup, Ürün Takip Sistemine işlemlerinin yapılmasında dikkate alınacak hususlar hakkında bilgi içeren metin aşağıdaki şekildedir;

“Tarih: 11.07.2019

Konu: ÜTS uygulaması hk.

Açıklama: Bilindiği üzere 30.04.2019 tarihli duyurumuzla tekil hareketliliği başlamamış şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için Ürün Takip Sistemi (ÜTS) uygulamasına geçiş süreci 30.06.2019 olarak duyurulmuştu. Kurumumuz ÜTS uygulaması ile ilgili sistem düzenlemelerini tamamlanmış olup 12.07.2019 tarihinden itibaren MEDULA Eczane Sisteminde şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için ÜTS ye bildirimde bulunmak üzere gerekli alanlar açılacaktır. 01.08.2019 tarihinden itibaren karşılanan reçetelerde tekil hareketliliği başlamamış şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının MEDULA sistemi üzerinden fatura edilmesine Kurumumuzca izin verilmeyecektir. 01.08.2019 tarihine kadar ÜTS ye bildirimler zorunlu olmamakla birlikte ÜTS üzerinden şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne ucu satış bildirimi yapılan ürünler için reçete ekinde kupür ve barkod diyagramları istenmeyecektir. İlgililere duyurulur.”

Makale Tarihi: 12.07.2019