2011 YILI SÖZLEŞMELERİ TALEP FORMU EKRANINDA YER ALAN SÖZLEŞME TÜRLERİ HAKKINDA

Makale Tarihi: 10.02.2011

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Türk Eczacıları Birliği’nin internet sayfasında (www.teb.org.tr) 04.02.2011 Cuma günü açılan 2011 Yılı Sözleşmeleri Talep Formu bildirim ekranına bilgi girişi ile ilgili olarak eczacı odaları ve meslektaşlarımız tarafından Birliğimize yöneltilen sorular doğrultusunda, aşağıdaki bilgilendirmelerin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Sözleşme Talep Formu Ekranında yer alan sözleşme türleri:

- SGK Sözleşmesi

- Yeşil Kart Sözleşmesi

- TSK Er-Erbaş Sırası İçin Sözleşme

- Milli Eğitim (YIBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu), PIYO (Pansiyonlu İlköğretim Y.Okulu vb.)

- Üniversite Öğrencileri için Sözleşme

- Cezaevi Sözleşmesi

- Yukarıda ismi bulunmayan SGK’ya devir olmamış diğer istisnai kurumlar için

şeklindedir.

Sözleşme formlarının, kişilerin sosyal güvenlik durumuna göre talep edilmesi gerekmektedir. Örnek olarak, daha önce Milli Eğitim Bakanlığınca sağlık yardımları karşılanmakta olan ancak şu anda SGK kapsamına alınmış kişilerin sağlık yardımları için, SGK Sözleşmesi yapılması yeterlidir, ayrı bir sözleşme formu alınmasına gerek yoktur.

Yukarıda anılan kurumlar arasında yer almayan ve SGK’ya henüz devir olmamış kurumların mensuplarının ilaç temini için (Sahil Güvenlik, Polis Meslek Eğitim Merkezi gibi) son maddede belirtilen “Yukarıda ismi bulunmayan SGK’ya devir olmamış diğer istisnai kurumlar için” bölümünden sözleşme talep edilecektir.

2011 Yılı Sözleşme Formu Talep Ekranına veri girişinin 10.02.2011 Perşembe günü akşamına kadar tamamlanması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL

2011 Yılı Sözleşmeleri Talep Formu ekranına http://www.teb.org.tr/teb/1x/index.php adresinden ulaşılabilmektedir.

Meslektaşlarımız 2010 yılına ait satış hasılatı (KDV hariç) bilgilerini muhasebecilerinden alabileceklerdir.