38.DÖNEM MERKEZ HEYETİMİZ TARAFINDAN 23-30 KASIM 2011 TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN GÖRÜŞMELER VE TOPLANTILAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Türk Eczacıları Birliği 38.Dönem Merkez Heyeti, 20.11.2011 tarihinde yapılan seçimlerin ardından, 23.11.2011 Çarşamba günü mazbatasını alarak görev dağılımını gerçekleştirmiş ve aynı gün çalışmalarına başlamıştır.

Merkez Heyetinin 24.11.2011 tarihli toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, Kasım ayı başında yayınlanan SUT ve İFK düzenlemelerinin eczanelerin ekonomisinde yarattığı olumsuz etki hakkında bilgi verilmesi ve konu hakkında Birliğimizin talep ve önerilerinin arz edilmesi amacıyla, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, tüm Bakanlar ve Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili yetkililerinden randevu talep edilmiştir.

Merkez Heyetimiz ilk olarak 24.11.2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ekrem Atbakan ile bir görüşme gerçekleştirmiş, 25.11.2011 tarihinde yaptığı bir basın açıklaması ile de, eczanelerde yaşanan sorunu kamuoyunun bilgisine sunmuştur.

29.11.2011 tarihinde, kamu kurum ıskontoları hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sayın Rıza Murat Karaşen,  Sağlık Bakanı Yardımcısı Sayın Agah Kafkas ve Tarım Bakanı Yardımcısı Sayın Kudbettin Arzu ile görüşmeler yapılmıştır.

Merkez Heyetimiz tarafından yapılan çağrı doğrultusunda, TEKB ve eczacı kooperatiflerinin temsilcileri ile 30.11.2011 Çarşamba günü  bir toplantı gerçekleştirilmiş, ardından İlaçta Durum Komisyonu Toplantısı yapılmıştır.

Merkez Heyetimiz bugün öğlen saatlerinde Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep Akdağ ile bir görüşme gerçekleştirecektir.

SUT ve İFK düzenlemeleri konusunda ilgili makamlar ile yapılan görüşmeler, bugün Ankara’da yapılacak olan 38.Dönem 1.Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısında değerlendirilecektir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ