ACIBADEM SAĞLIK VE HAYAT SİGORTA A.Ş’NİN ECZANELERİN GLN NUMARALARINI TANIMLARI HAKKINDA DUYURUSU

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş tarafından Birliğimize yapılan başvuru ile, ITS uygulamaları ile ilgili şirketlerinin sistem alt yapı ve tanımlama işlemlerini gerçekleştirdiği ve bunun için de eczanelerin sistemlerine GLN numaralarını tanımlamaları gerekliliğiyle ilgili hazırlamış oldukları duyuru metninin Birliğimiz aracılığıyla üyelerimize duyurulması talep edilmekte olup, söz konusu duyuru metni aşağıda yer almaktadır.

“Değerli İş Ortağımız;
Bilindiği gibi; Sağlık Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ITS (İlaç Takip Sistemi), 16 Mayıs 2010 itibari ile uygulanmaya başlanmıştır.  Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş olarak,  bu sürece uyum sağlamak adına Provizyon web sistemimizi, aynı anda karekod ve barkod numarası ile işlem yapılabilecek şekilde yeniden düzenleyerek, kullanabilir hale getirdik.

Bu uygulama sürecinde, tüm anlaşmalı eczanelerimizin GLN (Global Locatıon Number) numaralarının sistemimizde bulunması yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle,
www.acibademsigorta.com.tr  Web adresimizde yer alan, Anlaşmalı Kurum Web Pro girişinden, kurumunuza ait kullanıcı kodu ve şifreniz ile giriş yaparak, “Kurum GLN Numarası Güncelleme” butonu yardımıyla GLN numaranızı kayıt etmenizi rica ederiz.

Göstermiş olduğunuz anlayışa ve işbirliğinize teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş”

TEBEOS programında Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş’nin GLN numarası tanımlanmış olup TEBEOS programını kullanan eczanelerin işletme tanımlarında kendi GLN numaralarını tanımlamaları gerekmektedir. Eczacılarımızın işlemlerini tek ekran üzerinden yapabilmeleri için Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş’nin provizyon hizmeti aldığı Promed’in de TEBEOS içerisinde yer alması hususunda gerekli çalışmalar yürütülmekte olup, önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanmaktadır.

Bilgilerinizi ve üyelerinizin bilgilendirilmesini rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL