ATIK PİLLERİN ECZANELERDEN TOPLANMASI HAKKINDA

T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, atık pillerin toplanması hakkında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile Birliğimiz arasında 5 Haziran 2009’da imzalanan protokol gereğince, eczanelerimizden atık pil toplanması uygulamasına Temmuz 2009’da başlanacaktır.

Protokol uygulaması şu şekilde gerçekleşecektir:

• Haziran ayı içinde her bölge eczacı odasından bir gönüllü eczacımızın katılımı ile eğitici eğitimi yapılacaktır.
  • Haziran 2009 sonu itibariyle, TAP tarafından yaptırılmakta olan atık pil kutuları (her eczane için iki adet) ve afişler Eczacı Odaları aracılığıyla eczanelerimize dağıtılacaktır.
  • Eczacılarımız, eczanede herhangi bir yer kaplamayan atık pil kutuları dolduğunda TAP’ın Belediye ile anlaşması varsa Belediye’ye, yoksa belirlenmiş ve duyurulmuş olan noktaya telefonla veya TAP’ın web sitesi aracılığıyla (http://www.tap.org.tr ) bildirim yapacaklardır.
  • İlgili kuruluş ya da belediye, atık pil kutusunu eczaneden alacak ve ara toplama noktasına götürecektir.
  • Ara toplama noktasından piller, TAP tarafından alınacaktır.
  • Her bir ilimizde izlenecek net akış şeması, malzemelerin dağıtıldığı sırada Eczacı Odalarımıza bildirilecektir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

MERKEZ HEYETİ