BAYER İLAÇ FİRMASINA AİT MIRENA RAHİM İÇİ SİSTEMİN İSKONTO UYGULAMASI HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

Birliğimize eczacı odaları ve meslektaşlarımız tarafından Mirena rahim içi aracın depolardan kendilerine ‘0’ iskonto ile geldiğinin bildirilmesi üzerine, Bayer İlaç firması ile yapılan toplantılar ve yazışmalar sonucunda;

Bayer ilaç firması tarafından Mirena adlı ürünün kamu kurum iskontosunun, Eczane-Depo bildirim formunun doldurularak depolara ulaştırılması durumunda, en geç bir ay içerisinde % 23 lük kamu kurum iskonto tutarlarının formun teslim edildiği depo üzerinden eczanelere ödeneceği,

Mirena isimli rahim içi aracın fiyatının yüksekliği ve eczane dışı kanallardan paralel ticaret yoluyla yurt dışına gönderiliyor olmasından dolayı yapılacak iskontonun, doğrudan ve sadece eczaneye verilebilmesini teminen çalışmaların yürütüldüğü ve en kısa sürede bu ürün için kamu kurum iskontosu uygulamasına başlanacağı bildirilmişti.

Birliğimize Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti’den gelen 01.04.2011 tarihli yazı ekte iletilmekte olup, yazıda 01.04.2011 tarihinden itibaren, Mirena isimli ürünün kamu kurum iskontosunun tekrar uygulanmaya başlanacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Bayer ilaç firmasına ait Mirena rahim içi sistem hakkında yazı için tıklayınız

Makale Tarihi: 2.04.2011