BOEHRINGER INGELHEIM İLAÇ FİRMASININ VADE VE TİCARİ İSKONTOLARLA İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞU DÜZENLEMELER

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

İlaç alım koşullarıyla ilgili, Servier, Merck Sharp&Dohme İlaçları Ltd.Şti, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş, Novartis Ürünleri A.Ş,  Deva Holding A.Ş, Pfizer İlaç Firması, Bilim İlaç Sanayi Tic.A.Ş. ve  Astra Zeneca İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bayer Türk Kimya, Zentiva Sağlık Ürünleri A.Ş. ve Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş tarafından, Birliğimizce belirlenen referanslara uygun olarak düzenlemeler yapılmış ve tarafımızca duyurulmuştu.

Bunlara ilave olarak, Boehringer Ingelheim ile Birliğimiz arasında yapılan bir dizi görüşme sonucunda, firma tarafından Birliğimize gönderilen 02.11.2009 tarihli yazı ile;
• 02.11.2009 tarihinden itibaren, tüm ilaçlarının vadelerinin en az “90” gün olacağı
• “Combivent” ve “Thomapyrin” dışında, jeneriği bulunmayan tüm ilaçlarının iskontolarının % 4, jeneriği bulunan tüm ilaçlarının iskontolarının ise % 7 olarak revize edildiği,
• bu iki ürün için de Aralık ayında yeniden değerlendirme yapılacağı,
bildirilmiş olup, eczanelerin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılara hassasiyet gösteren Boehringer Ingelheim İlaç Şirketine teşekkür ederiz.

Boehringer Ingelheim tarafından Birliğimize gönderilen söz konusu yazı ekte iletilmekte olup, konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz. Özgür ÖZEL

Boehringer Ingelheim İlaç Firmasının Yazısı İçin Tıklayınız..

Makale Tarihi: 3.11.2009