Demir Şelatörlerinin Kombine Kullanımı Hakkında

Demir şelatörlerinin kombine kullanımında, müstahzarların Kısa Ürün Bilgilerinde yer alan ifadelere bağlı olarak yapılan reçete kesintileri konusunda, Birliğimiz tarafından T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu nezdinde başvuruda bulunularak, yaşanan sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar yürütülmüştür.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, demir şelatörlerinin Kısa Ürün Bilgisi içerisinde yer alan "kombine kullanımın kontrendike olduğu"na dair ifadelerin kaldırılması belirlenmiş; konu hakkında T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'ne de bilgilendirme yapılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu GSS Genel Müdürlüğü tarafından, demir şelatörlerinin kombine kullanımına yönelik Medulada oluşturulan kısıtlamanın kaldırıldığı, ancak söz konusu "KÜB/KT" bilgileri değişiklikleri önceki tarihleri kapsamadığı bilgisi ekli yazı ile Birliğimize iletilmiştir.

Bilgilerinize saygılarımla rica ederim.

EK-1: Türk Eczacılar Birliğinden Gelen Yazı

Makale Tarihi: 10.01.2026
Görüntülenme: 148