E-REÇETE GEÇİŞ TARİHİNİN 15 OCAK 2013’E ERTELENMESİ HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle hekimler tarafından yazılan tüm reçetelerin, e-reçete olarak yazılması gerektiği, bu tarihten itibaren yazılmış olan manuel reçetelerin eczaneler tarafından karşılanmayacağı belirtilmekte idi.

Yapılan bu açıklama sebebiyle Birliğimize meslektaşlarımız tarafından, e-reçeteye geçiş işlemleri için belirlenen 1 Ocak 2013 tarihi ve sonrasında yaşanacak sıkıntılar ile ilgili bildirimler ulaşmaktadır.

Konu ile ilgili olarak Birliğimiz tarafından SGK yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirilmiş olup, e-reçete karşılanması ile ilgili tarihin SGK tarafından 15 Ocak 2013 olarak belirlendiği ve konu hakkında bugün içerisinde Kurum tarafından ayrıca bir duyuru yayınlanacağı bilgisi alınmıştır.

Bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Makale Tarihi: 1.01.2013