ECZANE OTOMASYON SİSTEMLERİ ARACILIGIYLA STOK ZARARI BİLDİRİMİ YAPILMASI HAKKINDA

5 Kasımda yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliğinde yer alan KKİ düzenlemeleri ile 10 Kasımda yayınlanan İlaç Fiyat Kararnamesi değişikliği kapsamında Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan fiyat düzenlemelerinden etkilenen ilaçlara ait stok zararlarının ilaç firmaları tarafından telafi edilebilmesi için, bu ilaçların stok zararı bildirim işlemlerinin, eczane paket programları üzerinden yapılması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, bildirim işlemlerinin 18.11.2011 Cuma günü saat 08.00’de sona ereceğini duyurmuştur.

İlaç fiyat düşüşü ile KKİ artışından etkilenen ilaçlara ait listeler 14.11.2011 tarihinde “İTS’YE YAPILACAK BİLDİRİM İŞLEMLERİ” başlıklı duyurumuz ekinde yayınlanmıştır. Bu listeler TEBEOS Veri Tabanına da yüklenmiş ve 14.11.2011 Pazartesi günü yapılan TEBEOS versiyon güncellemesinde Stok Zarar Bildirim modülü aktif edilmiştir. İTS’ye yapılacak bildirim bu listelerdeki ilaçlarla sınırlı tutulduğundan, TEBEOS tarafından listelerde yer almayan ilaçlarla ilgili uyarı verilmektedir. Uygulamanın kullanımına yönelik bilgilendirme
http://tebeos.teb.org.tr/y/stok_zarar_bildirimi.htm adresinde ve TEBEOS Programı içerisindeki duyurular bölümünde yer almaktadır.

Birliğimiz tarafından, diğer eczane otomasyon sistemlerinde de benzer düzenlemenin yapılması ve listelerdeki ilaçların İTS’ye bildirim işlemlerinin bu programlar aracılığıyla da gerçekleştirilebilmesi için gerekli bilgilendirme yapılmıştır. 14.11.2011 tarihi itibariyle, diğer eczane otomasyon programları üzerinden de İTS ye stok zararı bildirimi yapılabilmesi için gerekli düzenlemelerin gerçekleştirilmiş olmakla birlikte,  liste düzenlemelerinin KKİ artan ilaçları içermediği bilgisi alınmıştır.

Fiyatı düşen ve KKİ artan ilaçlara ait olarak hazırlanan ve TEBEOS veri tabanına yüklenmiş olan listeler üzerinden stok zararı bildirimini gerçekleştirmek isteyen meslektaşlarımız, bağlı bulundukları eczacı odalarından TEBEOS kurulum cdsi temin ederek veya tebeos.teb.org.tr adresinden TEBEOS programını indirerek kurulumunu gerçekleştirebileceklerdir. 444 3 329 numaralı telefondan Çağrı Merkezimiz, meslektaşlarımıza kurulum ve bildirim işlemleri ile ilgili destek vermektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 15.11.2011