ECZANE STOK ZARARLARI İÇİN KESİLEN İADE FATURALARININ BİLDİRİM MODÜLÜ HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

2010 Yılı Aralık ayında meydana gelen ilaç fiyat düşüşü ve KKİ artışı düzenlemelerinden etkilenen ilaçlar nedeniyle eczanelerde oluşan stok zararlarının ilgili ilaç firmalarınca telafi edilmesi için, İlaç Takip Sistemine yapılan stok zararı bildirimlerine istinaden depolar aracılığıyla ödemeler yapılmıştır.

Birliğimize, Bölge Eczacı Odalarımızdan bazı eczanelerin İlaç Takip Sistemine bildirim hatası yapmış olmaları nedeniyle stok zararlarının bir kısmının telafi edilmediği yönünde başvurular yapılmıştır.
Başvurular üzerine, bu durumdaki eczanelerin stok zararlarının karşılanmayan miktarlarını tespit edebilmek amacıyla Birliğimiz tarafından yapılan çalışma sonucunda "ECZANE STOK ZARARLARI İÇİN KESİLEN İADE FATURALARININ BİLDİRİM MODÜLÜ"  hazırlanmış ve internet sayfamızda yayına alınmıştır.

Ecza deposu tarafından eczaneye kesilen fiyat farkı fatura miktarı, eczane tarafından teslim edilen fiyat farkı fatura tutarının % 30 unun üstünde olan meslektaşlarımızın, bu modüle giriş yaparak eksik bilgilerini tamamlamaları halinde, bu bilgiler Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile paylaşılarak eksik ödemelerin tamamlanması sağlanacaktır. (Stok Zararları Bildirim Modülü)

Bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY
Makale Tarihi: 19.09.2011