İADE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR

• Türk Eczacıları Birliği  İlaç İade Listesi Hazırlama Modülü üzerinden şu ana kadar 18500 meslektaşımız sisteme iade kaydı yapmış olup, tüm meslektaşlarımızın ivedilikle iade kayıtlarını tamamlaması büyük önem taşımaktadır.

• İade edecekleri ürünleri TEB İlaç İade Modülü dışındaki yöntemlerle depolara bildirmiş olan üyelerimizin herhangi bir mağduriyete uğramamaları için bu bilgileri bir kez de TEB İlaç İade Modülüne işlemelerini öneriyoruz.

• Sisteme kayıt yaptırmış olanların, iade edecekleri ürünleri, depoya iade işlemini gerçekleştirmek üzere kolilerde hazır bulundurmaları ve kayıt sonrasında İlaç İade Listesi Hazırlama Modülünden yazdırdıkları listenin bir nüshasını ilaçlarla birlikte ilgili depoya yollamaları, bir nüshasını ise alıkoymaları gerekmektedir. Depoya teslim edilen liste eczacı tarafından kaşelenip imzalanmalı, eczanede kalan nüshaya da teslim alan depo sorumlusunun imzası alınmalıdır.

• Kupürü olmayan, ambalajı bozuk ya da son kullanım tarihi geçmiş ürünler iade edilmemelidir.

• Kayıt işleminin yapılmasının ardından depoya iade işlemi yapılana kadar, eczaneden satışı yapılmış olan ürünlerin adetleri liste üzerinde EL YAZISI ile düzeltilebilecektir. Bu nedenle tekrar sisteme kayıt yapılmasına gerek yoktur.

• Eczanelerden gelen ilaçlara ve listelere uygun olarak depolar tarafından hazırlanarak iade faturası örnekleri eczanelere gönderilecek; meslektaşlarımız tarafından da 31.10.2009 tarihli iade faturaları kesilerek depolara teslim edilecektir.

• İade faturası örneklerinin depolar tarafından eczanelere ulaştırılması birkaç gün alabileceğinden 31.10.2009 tarihli faturanın kesileceği fatura sayfasına başka bir fatura kesilmemesi hususunu önemle hatırlatırız.

İade işlemleri sırasında karşılaşılabilecek tüm sorunlar için Bölge Eczacı Odası yöneticileri ile iletişime geçilmesi ve Birliğimizin  [email protected]  ve [email protected] adreslerine bildirimde bulunulması gerekmektedir.

Makale Tarihi: 31.10.2009