İLAÇ DIŞI ÜRÜNLER KOMİSYONU RAPORU:İLAÇ DIŞI ÜRÜNLERİN ECZANELERDEN TEMİNİNDE ECZANE DÜZEYİNDE VE MESLEKİ DÜZEYDE STRATEJİ NE OLMALIDIR?

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

Bilindiği gibi, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetinin 06-07.02.2008 tarihli toplantısında alınan karar gereği, ilaç dışı ürünlerin (dermokozmetikler, fitoterapi ürünleri, nütrasötikler, medikal malzemeler, ortopedi ürünleri, mamalar ve ıtriyat kalemleri) eczaneden satış kurallarını düzenlemek ve belli başlı üretici firmalardan başlayarak sözleşmeler yapmak suretiyle satış koşullarını standartlaştırma ve bu standardı yaygınlaştırmak amacıyla bir komisyon kurulmuş ve 29.03.2008 tarihinde yapılan ilk toplantısından bu yana çalışmalarını sürdürmektedir.

Söz konusu Komisyon tarafından, eczanelerinde, ilaç dışı ürünlere yer vermeye karar veren meslektaşlarımızın, gerek dermokozmetik ürünlerin gerekse gıda desteklerinin alımı konusunda;
• Firma Profili (Çalışılacak firmanın, kurumsal bir firma olması, eğer bayilik sistemi ise  bayilik sözleşmesi istenmesi vb)
• Ürün Kalite ve İzin Belgeleri (Ürün etkinlik testleri, Avrupa ülkelerinde satıldığına dair belge vs.)
• Pazarlama Stratejileri (sadece eczanelerde satılıyor olması, doktor çalışması ile desteklenmesi vs.)
kriterlerine dikkat çekilmek istenmektedir.

TEB Merkez Heyeti Üyesi ve Komisyon Başkanı Ecz.Nevin Taşlıçay’ın özverili çalışmaları ve yoğun gayretleri sonucunda komisyon tarafından “İlaç Dışı Ürünlerin Eczanelerden Temininde Eczane Düzeyinde ve Mesleki Düzeyde Strateji Ne Olmalıdır?” isimli kapsamlı bir rapor hazırlanmış olup ekte tarafınıza iletilmektedir.

Birliğimiz resmi internet sitesinde yer alan “Raporlar” bölümüne de eklenmiş olan “İlaç Dışı Ürünlerin Eczanelerden Temininde Eczane Düzeyinde ve Mesleki Düzeyde Strateji Ne Olmalıdır?” isimli raporun, eczanelerimizde yer verdiğimiz ürünlerin, doğru ve güvenilir olması ve aynı zamanda eczanelerimizin maddi açıdan zarar görmelerinin engellenmesi açısından yol gösterici bir kılavuz görevi göreceğini değerlendirmekteyiz.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL

Rapor İçin Lütfen Aşağıdaki Linki Tıklayınız...

"İlaç Dışı Ürünlerin Eczanelerden Temininde Eczane Düzeyinde ve Mesleki Düzeyde Strateji Ne Olmalıdır?"

Makale Tarihi: 24.11.2009