İLAÇ TAKİP SİSTEMİ KESİNTİSİ İLE İLGİLİ TİTCK'YA YAPTIĞIMIZ BAŞVURU HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na gönderilen yazı ile,

Kurum tarafından yapılan duyuru ile, 27.02.2015 20:00 tarihinde Bakanlık veri merkezinde başlatılan çalışmanın 01.03.2015 02:00 itibariyle tamamlandığının, Bakanlık veri merkezinde gerçekleştirilen çalışmanın İlaç Takip Sistemi dahil bakanlık bünyesinde çalışan bütün sistemleri olumsuz etkilediğinin, İlaç Takip Sistemi çalışma süresi boyunca kısıtlı kaynaklarla hizmet vermeye devam ettiğinin, dolayısıyla zaman zaman yavaşlık problemleri yaşandığının duyurulduğu,

Duyuruda da bahsi geçtiği üzere İlaç Takip Sistemi'nde yaşanan aksaklıkların Medula Sistemi'ne de olumsuz yansımaları olduğu, sisteme girişi yapılan reçetelerin silinme işlemi gerçekleşemediği, silme işlemlerinin sistemdeki aksaklık düzeltildikten sonra gerçekleştirilebildiği bildirilmiş olup,

Bu durumla karşılaşan meslektaşlarımızın SGK Protokolünün "5.3.15.Muayene katılım payını tahsil etmemek amacıyla reçete girilip silinmesi, hastanın ilaç almasını engellemek amacıyla reçete girilip silinmesi, hastanın rızası dışında adına devam reçetesi girilip silinmesi veya ilaç veriliş sürelerini ihlal amacıyla reçete girilip silinmesi fiillerinin tespit edilmesi durumunda yapılan her işlem için fiile iştirak eden tüm eczanelere ayrı ayrı 250 (ikiyüzelli) TL cezai şart uygulanarak eczane yazılı olarak uyarılır. Maddede sayılan fiillerden herhangi birinin tekrarı halinde cezai şart miktarı iki katı olarak uygulanır." maddesi gereğince değerlendirilmemesi ile ilgili olarak Kurum tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumuna gerekli bilgilendirmenin yapılması talep edilmişti.

Kurum’dan gelen cevabi yazı ile,

Yaşanan bakım ve iyileştirme çalışmaları sırasında paydaşlarımız tarafından Medula Sistemine girişi yapılan reçetelerin silinme işleminde meydana gelen aksamalar nedeni ile ilgi yazınızda belirtilen eczaneler ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bulunan protokol gereğince reçete silme işlemlerinden kaynaklanan cezai müeyyidelerin söz konusu bakım ve iyileştirme çalışmaları süresince uygulanmaması hususunun Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına iletildiği bildirilmektedir.

Kurumun yazısı ekte iletilmekte olup, bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Kurumdan gelen yazı için tıklayınız.

Makale Tarihi: 17.03.2015