KAREKODSUZ ÜRÜNLER HAZİRAN AYI BOYUNCA KUPÜR VE BARKODU KESILEREK VERILEBILECEK

Bilindiği gibi, karekodsuz ürünlerin 01.01.2011 tarihine kadar satılabileceği 30.09.2009 tarihli Yönetmelik ile belirlenmiş iken, Sağlık Bakanlığı’nın 02.03.2010 tarih 2010/12 sayılı Genelgesi ile bu tarih 01.06.2010’a çekilmiş, bu uygulama hakkında Danıştay Onuncu Dairesince yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır.

20.05.2010 tarihinde Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr. Recep Akdağ tarafından karekodsuz ürünlerin 01.06.2010 tarihinden itibaren “kusurlu ürün” sayılacağının ve SGK tarafından satın alınmayacağının ifade edilmesi üzerine, böylesi bir uygulamanın hukuka uygun olmadığı ve yeni bir hukuki süreç başlatacağı ifade edilmiş; ayrıca Danıştay Kararlarına uygun olarak düzenleme yapılması konusunda Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’ne ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na Birliğimiz tarafından yazılı başvuru yapılmıştır.

Konu, bugün önce saat 15.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer ile Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından görüşülmüş, sonrasında, saat 17.00’de başlayan ve Devlet Bakanı Sayın Ali Babacan başkanlığında gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında değerlendirilmiştir.

İlgili Bakanlar tarafından saat 23.55’te Birliğimize verilen bilgi, karekodsuz ürünlerin satışı için 30 GÜN EK SÜRE VERİLDİĞİ şeklindedir. Buna göre Haziran ayı boyunca karekodsuz ilaçların kupür ve barkodu kesilerek verilmesine devam edilecektir.

Talebimiz, karekodsuz ilaçların 01.01.2011 tarihine kadar satılabilmesi olup, 30 günlük ek sürenin kesinlikle yeterli olmadığı Birliğimiz tarafından bildirilmiştir. Haziran ayı boyunca, konuyla ilgili görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sürdürülecektir.

Gelişmeler internet sitemiz üzerinden ve Bölge Eczacı Odaları aracılığıyla tüm meslektaşlarımız ile paylaşılacaktır.

MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 1.06.2010