KİBARLI DOĞAL SAĞLIK ÜRÜNLERİ HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 13.12.2012 tarihinde
www.iegm.gov.tr adresinde yayımlanan duyuru ile ilaç olmadığı hâlde ilaç gibi tanıtım ve satışı yapılan Clavix Panax, Clavis ve Klavis Panax isimli ürünlerin halk sağlığını tehlikeye soktuğu gerekçesi ile toplatılmasına karar verildiği ve ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirilmiştir.

Mustafa ERASLAN isimli şahsa ait Panax ve benzeri ürünlerinin halen piyasada mevcut olması ve "Kibarlı Doğal Sağlık Ürünleri" adıyla birçok ilde şubelerini açmaya devam etmesi, ürünlerin çeşitli televizyon kanalı, gazete, kısa mesaj ve afişlerde uygun olmayan sağlık beyanı içeren ifadelerle reklam yapılarak satılması ve firma bünyesinde çalışan personel tarafından ürünlerin ilaç gibi tanıtımı yapılması hakkında Birliğimize yapılan bildirimler doğrultusunda, konu Birliğimzi tarafından T.C.Sağlık Bakanlığı ve T.C.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na iletilerek ve çok sayıda yazışma yapılarak bu şahıs ve ürünleri hakkında ivedilikle işlem yapılması talep edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 10.07.2013 tarih ve 76325 numaralı yazı ile,

Birliğimiz tarafından yapılan başvurular sonucu ürün tanıtımı yapılan birçok radyo ve televizyon kanalına para cezası, reklam durdurma ve kanal kapatma cezası gibi yaptırımlar uygulandığı, ancak bazı firmaların sağlık beyanıyla yaptığı tanıtımlara halen devam etmeleri nedeniyle Dr. Mustafa ERASLAN'ın tanıtım ve satışını yaptığı ürünler ile bazı firmalar hakkında inceleme yapmak üzere iki Sağlık Başdenetçisi görevlendirildiği, rapor neticesine göre kişi ve firmalar hakkında işlem yapılacağı bildirilmiştir.

Bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm. Ecz. Harun KIZILAY

TİTCK'dan gelen yazı için tıklayınız.

Makale Tarihi: 24.07.2013