MOTOROLA KAREKOD OKUYUCULARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Bilindiği gibi İlaç Takip Sistemi uygulamaları, 16.05.2010 tarihi itibariyle, meslektaşlarımız tarafından yapılacak İTS Satış Bildirimi işlemleri ile başlamıştır. İTS uygulamaları kapsamında, meslektaşlarımızın kullanmaya başladıkları karekod okuyucular ile ilgili olarak Birliğimize birçok soru ve sorun iletilmiştir. Piyasada mevcut çok sayıda “Karekod” formatı dışında, ilaç firmaları tarafından depo ya da eczanelerde uygulaması gerçekleştirilen etiket şeklindeki G2D Barkodların (Geçici Karekodlar) piyasaya girmesiyle, çok sayıda karekod okuma problemi yaşanmaya başlamıştır.

• Karekod okuyucuların bilgisayara uyumlandırılması,
  • Farklı Eczane Otomasyon Sistemlerinde yaşanan okuma sorunları,
  • Karekod okuyuculara otomatik “enter” fonksiyonunun yüklenmesi,
  • Koyu ya da renkli zemine basılmış karekodların okutulması,
  • Etiket şeklindeki G2D Barkodların okunmaması

Şeklindeki problemlerin çözümüne yönelik olarak gerekli araştırmalar yapılmış olup, EGAŞ Eczane Gereçleri A.Ş tarafından temin edilen Motorola Karekod okuyuculardan kaynaklanan sorunların giderilmesi amacıyla, gerekli kalibrasyon işlemleri belirlenmiş ve yaşanan probleme göre yapılacak işlemler ayrı ayrı belirtilmiştir.

İhtiyaç durumunda, EGAŞ Eczane Gereçleri A.Ş web sitesinde http://www.egas.com.tr/LinkClick.aspx?fileticket=AknoGXcwnaA%3d&tabid=89 ) yayımlanmış olan ve aşağıda yer alan işlem adımlarını takip ederek Motorola Karekod Okuyuculardan kaynaklı problemlerin giderilebileceği bildirilmiştir.

Tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ