PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK OLAN İADE İŞLEMLERİNDE HERHANGİ BİR ERTELEME SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!!!

02.11.2009 tarihinde yürürlüğe girecek olan ilave kamu kurum ıskontosu uygulaması nedeniyle gerçekleşecek fiyat düşüşlerine bağlı olarak üyelerimizin uğrayacakları stok zararlarının tam ve eksiksiz olarak karşılanması ve ülke genelinde uygulama bütünlüğünün sağlanması için listede yer alan 700 (yediyüz) kalem ürünün depolara toplu halde iadelerinin yapılması uygulamasında herhangi bir erteleme sözkonusu değildir.

Konu hakkında, 30.10.2009 Cuma günü (dün) Sosyal Güvenlik Kurumu ve ilgili Bakanlıklarca, ilave kamu kurum ıskontosu uygulamasının ileriki bir tarihe erteleneceği yönünde bildirimler yapılmış; ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile yapılan son görüşmelerde, uygulamada herhangi bir ertelemenin sözkonusu olmadığı ve listede yer alan 700 kalem ilaç için 02.11.2009 Pazartesi tarihinden itibaren uygulanacak kamu kurum ıskontosunun %24 (%11+13) olarak uygulanacağı bilgisi alınmıştır.

Birliğimiz tarafından ilan edildiği şekilde,  listedeki fiyatı düşecek olan ürünlerden eczanelerin stoklarında bulunanların tamamının iadelerini gerçekleştirmek üzere web sayfamızda yer alan İlaç İade Listesi Hazırlama Modülü kullanılarak iade ile ilgili hazırlıkların tamamlanması gerekmektedir.

İlaç İade Listesi Hazırlama Modülü üzerinden şu ana kadar 17100 meslektaşımız sisteme iade kaydı yapmış olup, tüm meslektaşlarımızın ivedilikle iade kayıtlarını tamamlaması büyük önem taşımaktadır.  Kayıt yaptırmış olanların, iade edecekleri ürünleri depoya iade işlemini gerçekleştirmek üzere kolilerde hazır bulundurmaları ve kayıt sonrasında İlaç İade Listesi Hazırlama Modülünden yazdırdıkları listeyi de ürünlere eklemesi gerekmektedir. Kayıt işleminin yapılması sonrasında eczaneden satışı yapılmış olan ürünlerin adedi liste üzerinde EL YAZISI ile düzeltilebilecektir. Bu nedenle tekrar sisteme kayıt yapılmasına gerek yoktur.

İade işlemlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, kupürü olmayan, ambalajı bozuk ya da son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin iade edilmemesi konusunda gerekli özenin gösterilmesidir.

Türk Eczacıları Birliğinin ve 51 Bölge Eczacı Odasının yürütmekte olduğu iade işlemlerinden rahatsızlık duyan ve başarıya ulaşmasını istemeyen bazı çevreler tarafından üst düzeyde bir bilgi kirliliği yaratılmaktadır. Bu nedenle, konu hakkında Türk Eczacıları Birliğinin resmi web sitesi ve Bölge Eczacı Odalarının yapacağı duyurular dışında hiçbir haber ve duyuruya itibar edilmemesi ve iade prosedürüne uygun olarak gerekli işlemlerin en kısa sürede tamamlanması çok büyük önem taşımaktadır.

Gereği için tüm üyelerimizin bilgisine önemle sunulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 31.10.2009