PFIZER FİRMASI ADINA RUHSATLI OLAN İLAÇLARIN STOK ZARARLARININ TELAFİ EDİLMESİ HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

KKİ artışı ve fiyat düşüşü düzenlemelerinden etkilenen ilaçlar için İTS’ye yapılan bildirimler doğrultusunda, ilaç firmaları tarafından stok zararlarının telafi edilmesi kapsamında, Pfizer Firmasının,“mal fazlası düşülerek işlem yapacağı” şeklinde bilgi verdiği Birliğimize iletilmiş, konu hakkında derhal firma yetkilileri ile görüşme yapılmıştır.

Görüşmeler sonucunda, eczaneler tarafından kesilen fiyat farkı faturası kapsamında yer alan, Pfizer Firması adına ruhsatlı bulunan ilaçlar için stok zararı telafisinin, depocu satış fiyatı üzerinden ve mal fazlası kesintisi yapılmaksızın gerçekleştirilmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY