PREXIGE 100 mg 30 TABLET İÇİN NOVARTİS'İN İADE PROSEDÜRÜ

35.A.00.8885
16.08.2007

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

İlgi: 15.08.2007 tarih, 8878 sayılı yazımız.

İlgide kayıtlı yazımızla, T.C Sağlık Bakanlığı tarafından Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş adına ruhsatlı olan “Prexige 100 mg 30 Tablet” adlı preparatın tüm serilerine 1. sınıf A seviyesinde geri çekme işleminin uygulandığı bildirilmişti.

Konuyla ilgili olarak, Novartis tarafından Birliğimize gönderilen 15.08.2007 tarihli yazı ile, Prexige iade işlemleri için aşağıda özetlenen iade prosedürünün önerildiği ve iade ürünlerin “Novartis İlaç Kutköy Fabrikası, Yenişehir Mah. Dedepaşa Cad. No:2 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL” adresine gönderilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Sertaç ÖZMEN

İade Prosedürü

1. Ecza Depoları mevcut Prexige stoklarını, normal iade prosedürüyle (iade faturası keserek) firmaya ileteceklerdir.
2. Eczanelerdeki Prexige stokları da, normal iade prosedürüyle (iade faturası kesilerek) Ecza Depolarına iade edilecek, oradan da firmaya iletilecektir.
3. Prexige kullanan hastalardan Eczacılara gelecek iadeler: Kutu içinde kalmış miktara bakılmaksızın, ilacın tüm bedeli hastaya, ismi ve adresinin belirtildiği bir tutanak karşılığında ödenecek ve bu şekilde geri alınmış ürünler toplu olarak, % 18 KDV’li ayrı bir hizmet faturası kesilmek suretiyle Ecza Deposuna, oradan da firmaya iletilecektir.

Eki: 1
NK