ROSIGLITAZON ETKEN MADDESI ICEREN ILACLAR VE OCTAGAM FLAKON ICIN GERI CEKME ONCESINDE KARSILANMIS RECETELERDE ITS ONAYI YAPILMASI HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyurular ile,

- 24.09.2010 tarihinde Rosiglitazon etken maddesi içeren müstahzarların tüm serilerine 2.Sınıf B tipi geri çekme,

- 27.09.2010 tarihinde Octagam %5 5 g ve %5 10 g Flakon isimli müstahzarların tüm serilerine 2.Sınıf B tipi geri çekme

işlemi uygulanmış ve geri çekme duyurusunun geçerli olduğu tarihten itibaren anılan müstahzarların İlaç Takip Sistemine girişleri kapatılmıştır.

Birliğimize, eczacı odaları ve meslektaşlarımız tarafından yapılan çok sayıda başvuruda, uygulanan geri çekme işlemleri öncesindeki tarihlerde karşılanmış olmakla birlikte, İTS onayı çeşitli nedenlerle alınamamış olan ilaçları içeren reçetelerin bulunduğu ve bu reçetelerdeki ilaçların İTS onayı yapılamaması nedeniyle sisteme kayıt işlemlerinin tamamlanamadığı bildirilmiştir.

Konu hakkında Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan başvurular ve sürdürülen görüşmelerde, geri çekme öncesinde karşılanmış olan reçetelerin sistem kaydının gerçekleştirilebilmesi için bir düzenleme yapılması talep edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile 13.10.2010 tarihinde yapılan görüşmede, başvurumuzun değerlendirilmesi sonucunda,

- 24.09.2010 tarihi öncesine ait reçetelerde yer alan Rosiglitazon etken maddesi içeren ilaçlar için,

- 27.09.2010 tarihi öncesine ait reçetelerde yer alan Octagam flakon isimli müstahzarlar için,

İTS onayı işleminin 14.10.2010 Perşembe günü (bugün) itibariyle açılacağı bilgisi alınmıştır.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL