SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN İTS GEÇİŞ SÜRECİNDE UYULACAK HUSUSLAR İLE İLGİLİ DUYURUSU

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından, resmi internet sitelerinde, “İTS Geçiş Sürecinde (16 Mayıs – 1 Haziran 2010) Uyulacak Hususlar” başlığı ile bir duyuru yayımlanmıştır.

Duyuru metnine göre;

- 01 Mayıs 2010 tarihi itibariyle eczanelere hiçbir şekilde karekodsuz bir ürün sevk edilmeyecektir.

- 01 Mayıs 2010 tarihi itibariyle piyasada bulunan karekodlu ürünlerinin tamamının sisteme kaydedilmiş olması gerekmektedir.

- Piyasada bulunan karekodlu ve kupürleri iptal edilmemiş olan ürünlerdeki kupürlerin firması tarafından 15.05.2010 tarihine kadar iptal edilmesi gerekmektedir. Kupür üzerinde bulunan “İTS”, “Karekodlu”, “K.Kodlu”, “Karekod içermektedir” gibi ibarelerin tümü iptal olarak kabul edilecek ve bu tür ibareler içeren kupürler 16 Mayıs 2010 tarihinden itibaren kesildiği takdirde ilaç bedeli ödenmeyecektir.

- 8 dereceden daha soğuk ortamlarda korunması gereken ürünler kapsam dışında olup bu ürünlere işlem yapılmayacaktır. Bu süreç içinde hiçbir soğuk zincir ürünü eczanelerden ecza depolarına iade edilmeyecektir.

- Ambalajında karekod ile birlikte fiyat bilgisi bulunan ürünler üzerlerindeki fiyatla satışa sunulacaktır. Fiyatlar, gerekirse İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü internet sitesindeki “Fiyat Sorgulama” bölümünden eczaneler tarafından kontrol edilerek hastaya verilecektir.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru metni ekte yer almakta olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru metni için tıklayınız        Word

Makale Tarihi: 27.04.2010