SGK ECZANE ÖDEMELERİNE ARACILIK EDEN BANKALAR HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sözleşmeli eczanelere yapılan ödemeler üç kamu bankası aracılığıyla gerçekleştirilmekteydi.

Geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu, Akbank T.A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş ve Türkiye Garanti Bankası A.Ş ile de eczane ödemelerine aracılık etmeleri konusunda anlaşma sağlamıştır.

Bunun üzerine anılan bankalar konunun üyelerimize bildirilmesini talep etmekte ayrıca Bölge Eczacı Odaları ve eczaneler nezdinde de girişimlerde bulunarak anılan ödemelerin kendi bankalarından yapılması ile ilgili çalışmalar yürütmektedirler.

Birliğimize ulaşan soru ve başvurulardan, bazı banka şubelerinin yanıltıcı bilgilendirmelerde bulunduğu anlaşılmış ve konuya açıklık getirilmesi gereği doğmuştur.

Buna göre, üyelerimiz diledikleri banka yada şubeyi seçme hakkına sahiptirler. Herhangi bir kısıtlama olmadığı gibi mevcut durumda T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.’dan ödemelerini alan üyelerimizin banka değiştirmeleri gibi bir zorunluluk da söz konusu değildir. Birliğimizin herhangi bir banka ile çalışılmasına ilişkin yapılmış özel bir anlaşması yoktur.

Ancak üyelerimizin toplu halde hareket etmesi durumunda bazı kampanyalardan ve avantajlardan yararlanma olanağı bulunduğundan konuya ilişkin bölge eczacı odalarının koordinasyonu ile bankalarla görüşülmesi, bu sebeple öncelikle eczacı odaları ile temas kurulması  yararlı olacaktır.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını önemle rica  ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL