SGK Fatura Kesme İşlemleri Hakkında (Güncellendi)

28.04.2017 tarihinde internet sayfamızda yayınlanan duyuru ile, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol ile ilgili revizyon görüşmeleri devam etmekte olduğundan, görüşmelerin sonuçlanması sonrasında, Protokolün 9.2 Maddesinde yer alan “9.2. Mali konularda enflasyon oranında yapılacak iyileştirme düzenlemesi Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği ile arasında belirlenecek kriterlere göre yapılır.” hükmü gereğince yapılacak olan revizyon düzenlemelerinin 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren geçerli olacağı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasındaki protokol revizyon görüşmeleri sonuçlanıp ilgili düzenlemeler Kurum tarafından Medula Sistemine işlenene kadar meslektaşlarımızın Nisan ayında karşıladıkları reçeteler için (Kan Ürünü reçeteleri hariç) fatura sonlandırma işlemini yapmamalarını bildirmiştik.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında, 03.05.2017 tarihinde (dün) imzalanan protokol revizyonu kapsamında, protokolün ilgili maddesi uyarınca yapılan mali iyileştirmeler, Kurum tarafından Medula Sistemine işlenmiş olup, 04.05.2017 tarihinden itibaren sisteme kaydedilen reçeteler için yeni imzalanan protokol revizyonu ile belirlenen hizmet bedelleri geçerli olacaktır.

Ancak, 01 Nisan 2017 – 03 Mayıs 2017 tarihleri arasında sisteme kaydedilmiş olan reçeteler için protokol revizyonu ile belirlenen hizmet bedellerinin geçerli olabilmesi için, bu reçetelere Medula Sisteminde KAYDET işlemi yapılması ve reçetelerin yeniden kaydedilmesi gerekmektedir.

Medula Sistemi tarafından yapılan 02.05.2017 tarihli duyuru “2016 yılı satış hasılatına dair EK-5 formların (6736 sayılı Kanun kapsamında stok düzeltme faturası kesen eczanelerin buna ilişkin belgeleri ile birlikte) 5 Mayıs Cuma gününe kadar Kurum taşra teşkilatına teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim etmeyen eczanelerin MEDULA sistemine girişleri 5 Mayıs Cuma günü mesai saati bitiminde kapatılacaktır.” Şeklindedir.

Bu itibarla, meslektaşlarımız tarafından, yukarıda belirtilen bilgiler doğrultusunda, 04.05.2017 tarihinden (bugünden) itibaren fatura kesme işlemleri yapılabilecektir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Makale Tarihi: 4.05.2017