SGK MÜKERRER ÖDEMELERİ HAKKINDA T.E.B. DUYURUSU

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Sosyal Güvenlik Kurumu Bütçe  ve Muhasebe  Daire Başkanlığı tarafından Birliğimize yapılan bildirimde;

Bugün (16.10.2009) eczacılarımızın hesaplarına çıkartılan 2009 Temmuz ayı ilaç fatura bedellerinin bir kısmının mükerrer ödeme şeklinde hesaplara geçtiği belirtilmiştir.

Bu nedenle, eczacılarımızın Temmuz 2009 fatura bedellerini, hesaplarına yatan para ile karşılaştırmaları, mükerrer ödeme aldıklarını tespit etmeleri halinde ise bir dilekçe ile çalıştıkları banka şubesine başvuruda bulunarak bankalarının yazımız ekindeki hesap numaralarına fazla ödemeyi göndermeleri gerekmektedir.

İleride sorun yaşanmaması ve genel mevzuat hükümleri doğrultusunda kamu tarafından yapılan fazla ödemelere faiz işletilmesi gibi bir uygulama ile karşılaşılmaması için vakit geçirmeksizin bu işlemlerin yapılması önem taşımaktadır.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL